'Newroz'da çok eğlendin, biraz da biz eğlenelim'

'Newroz'da çok eğlendin, biraz da biz eğlenelim'

Tatvan’da katıldığı Newroz kutlamasından ayrılırken polislerce alıkonulan Fırat Akbalık’ın, “Newroz’da baya eğlendin, biraz da biz eğlenelim” denilerek, dakikalarca darp edildiği iddia edildi.

A+A-

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Bitlis’in Tatvan ilçesinde dün katıldığı Newroz kutlamasından ayrılırken durdurulan 20 yaşındaki Akbalık, 3 polis tarafından alıkonularak dakikalarca darp edildiği öne sürüldü. Kafasında, sol el ve sol bacağında darp izleri bulunan Akbalık, hastaneden aldığı darp raporuyla savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

'NEWROZ'DA EĞLENDİN' DAYAĞI

Kutlamanın yapıldığı Fuar Alanı'ndan ayrıldığı sırada polislerce durdurulduğunu anlatan Akbalık, “Bekletildiğim sırada bir polis kolumda tutarak, beni TOMA’ların bulunduğu yere doğru götürdü. Beni oraya götüren polis dizleriyle bana vurarak, 'Sen Newroz’da çok eğlendin, şöyle gel de biz de biraz eğlenelim' dedi. Beni götürdükleri TOMA’ların arkasına 2 polis daha bekliyordu. Üçü birlikte bana vurmaya başladılar. Gerekçesini sorduğumda ise bana 'Sen bize küfür etmişsin' dediler. Defalarca onlara küfür etmediğimi söylememe rağmen, dinlemediler ve vurmaya devam ettiler” ifadelerini kullandı.

'KOMİSER İŞARET ETTİ, POLİS DÖVDÜ'

Götürüldüğü TOMA arkasına birkaç dakika sonra bir komiserin de geldiğini söyleyen Akbalık, “Oraya gelen komiser, beni döven polislere 'temiz ve sağlam vurun' dedi. O komiseri görsem tanırım ama ismini bilmiyorum. Komiserin işaretinden sonra bana tokatla vurmaya devam ettiler. Suçlu olsaydım emniyete götürürlerdi. Ne gerekiyorsa onu yaparlardı. Herhalde Tatvan’daki miting güzel geçti o yüzden sinirlenmiş olabilirler. Zorlarına giden bir şeyler de olmuş olabilir. Çünkü çok dolmuşlardı. Beni döverken, sanki bir hınç çıkarıyorlardı. Bence onun için beni dövdüler” diye konuştu.

‘DOKTOR DİZİMDE ÇATLAK OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ’

Polis şiddetinden sonra hastaneye gittiğini belirten Akbalık, “Darp raporu aldım. Raporda karnımın altında kızarıklıklar var. Ondan sonra kafam şişmiş ve kafam hala ağrıyor. Beni muayene eden doktor net olmamakla birlikte dizimde de çatlak olabileceğini söyledi. Yarın bir daha devlet hastanesine gideceğim. Parmağıma neyle vurduklarını bilmiyorum ama parmağım kesildi ve kanadı” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.