Neçirvan Barzani’nin mektubuna BM Sözcüsü’nden yanıt!

Neçirvan Barzani’nin mektubuna BM Sözcüsü’nden yanıt!

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin, Birleşmiş Milletler (BM) ve 15 üye ülkeye gönderdiği Kerkük mektubuna BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric’ten yanıt geldi.

Stephane Dujarric Neçirvan Barzani’nin mektubuna yanıt olarak hem Kerkük meselesinde hem de Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine destek olabileceğini söyledi.

Yanıtında Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin taleplerini karşılayabileceğini ifade eden Stephane Dujarric şu şekilde konuştu:

“Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI), ulusal ve iç uzlaşmayı sağlamak, çok yönlü bir siyasi diyaloğu ilerletmek, Irak hükümetine ve halkına tavsiye, destek ve yardım sağlamak için büyük siyasi bir kudrete sahiptir. Anayasa maddelerinin uygulanmasına ve iç sınırlarla ilgili uyuşmazlıkların çözümüne katkıda bulunabilir.”

Erbil ile Bağdat arasında imzalanan 2021 bütçe tasarısı hakkında da açıklama yapan Dujarric, “2021 bütçesinin onaylanmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Diğer uzun vadeli sorunlar üzerinde kalıcı bir anlaşmaya varmak için federal yetkililerin ve Kürdistan Bölgesel Yönetiminin bu olumlu ilerlemeyi inşa etmesini umuyoruz. Irak'taki misyonumunuz ile tüm program ekibimizin Federal hükümet ile Kürdistan Hükümeti arasında yürütülen diyaloga katkı sunmak için hazır olduğu biliniyor” dedi.

“Neçirvan Barzani’nin BM’ye gönderdiği mektup”

Neçirvan Barzani BM Genel Sekreteri ve 15 üye ülkeye bir mektup göndererek, uluslararası toplumun Kürdistani bölgelerin statüsünü belirleyecek olan 140’ıncı maddenin uygulanması ve Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümünde rol almasını talep etmişti.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.