Neçirvan Barzani: Ulusal bir askeri güce ihtiyacımız var

Neçirvan Barzani: Ulusal bir askeri güce ihtiyacımız var

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Peşmergenin, partilerin Peşmergesi olmamasını gerektiğini belirterek, “Ulusal bir askeri güce ihtiyacımız var” dedi.

A+A-

Haber Merkezi- Başkan ve Başkomutan Neçirvan Barzani, bugün Zaho Askeri Akademisi’nin 26. Dönem mezuniyet töreninde konuştu.

Akademinin gurur kaynağı olduğunu söyleyen Neçirvan Barzani, “Kürdistan Bölgesi’nin ulusal, disiplinli, birleşik ve ilerici prensiplere sahip olmanın yanı sıra farklı etnik ve inançtan kişi ve partiler üstü bir askeri güce ihtiyacı var. Savaş koşullarında insan hakları ve uluslararası anlaşmalara uygun kapsayıcı bir güce ihtiyacımız var” diye konuştu.

Peşmergenin dirayet ve kahramlığın sembolü olduğunu vurgulayan Başkan Barzani, şunları söyledi:

“Peşmerge ve Kürdistan’daki silahlı güçler, yüksek moral, barışçıl ve yaşam dostudur. Sizler bu inanca sahipsiniz. Peşmerge dünyada iradenin, savunmanın, modernliğin ve özgürlüğün sembolü olarak kabul görüyor.”

Zaho Askeri Akademisi’nin 26. Döneminde 9 ay süren eğitimde, subay, teğmen ve albay rütbelerinden 233 Peşmerge mezun oldu.

1966 yılında Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) tarafından kurulan Zaho Askeri Akademisi, 2003 yılında Irak hükümeti bünyesine alındı. Akademi kurulduğunu tarihten itibaren farklı rütbelerden 7 bin Peşmerge mezun oldu.

Kaynak: Rudaw

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.