Nazeri ‘Rojava’ için konserini iptal etti

Nazeri ‘Rojava’ için konserini iptal etti

Ünlü Kürt sanatçı Şehram Nazeri, “Rojava’da hayatını kaybeden Kürtlere saygı” gerekçesiyle İsveç’teki konserlerini iptal ettiğini açıkladı.

A+A-

Haber Merkezi- Ünlü Kürt sanatçı Şehram Nazeri, “Rojava’da hayatını kaybeden Kürtlere saygı” gerekçesiyle İsveç’teki konserlerini iptal ettiğini açıkladı.

Şu ana kadar 40 albümü ve çok sayıda uluslararası müzik ödülü bulunan Kürt sanatçı Şehram Nazeri, İsveç’in başkenti Stockholm ve Malmö kentlerindeki konserlerini iptal ettiğini duyurdu.

Konu hakkında İran basınına konuşan Nazeri, “Rojava’da süren savaş ve kayıplar nedeniyle Kürtlerin büyük bölümü üzüntü duyuyor. En sevdiklerini bu savaşta kaybediyorlar. Hayatını kaybeden o Kürtlere saygının bir gereği olarak konserlerimi iptal ediyorum” dedi.

İsveç Ulusal Tiyatrosu Meclisi uzun süredir Şehram Nazeri’nin Stockholm ve Malmö’de konser vermesi için uğraşıyordu.

Nazeri’den önce de Rojhılatlı Kürt sanatçı Keyhan Kelhor aynı gerekçe ile İstanbul konserini iptal etmişti.

Şehram Nazeri kimdir?

18 Şubat 1950’de Rojhılat’ın Kırmaşan kentinde doğdu. Orijinal Kürtçe ve Farsça müzik eserleri üzerine çalıştı, çok sayıda beste ve söz yazdı.

Şu ana kadar 40 albümü bulunan Nazeri 12 defa uluslararası müzik ödüllerine layık görüldü. Fransa’da “Kültür ve Edebiyat Şovalyesi” ve 2007’de “Asya Kıtasının En İyi Sanatçısı” ödülleri bunlardan bazıları.

“İran bülbülü” Kürt Pavarotti olarak da kabul edilen Nazeri ayrıca, Asya Topluluğu tarafından “Ömür Boyu Kültür Mirası Ödülü”ne layık görüldü.

Kaynak: Rûdaw

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.