NASA yarışmasında Van Gölü sürprizi

NASA yarışmasında Van Gölü sürprizi

.

A+A-

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çekilmiş fotoğrafların katıldığı 'Dünya Turnuvası' adlı yarışma başlattı. Yarışmada 2016 yılında Astronot Kate Rubins'in çektiği Van Gölü fotoğrafı da yer aldı.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 'Dünya Turnuvası' adlı çevrimiçi yarışmasında 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapan astronotların çektiği 20 dünya fotoğrafına yer verdi.

15

 

Yarışmada, Astronot Kate Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği Van Gölü'nün uzaydan göründüğü fotoğraf da favoriler arasında yer aldı.

25

 

Van Gölü'nün, dünyanın en büyük sodalı gölü olduğu bilgisinin de verildiği kısa sürede binlerce kişi tarafından beğenildi. Van ve Bitlis'te yaşayanlar, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla fotoğrafın birinci seçilmesi için destek çağrısında bulundu.

35

 

Vali ve Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, yaptığı açıklamada, "Van Gölü'nün, dünyada bilinirliğinin artması için bu yarışma bir fırsat olmuştur. Van Gölü, yeryüzünün en güzel mekanlarından biridir. Tarihten bize miras kalmış. Bu değeri koruyarak yeni nesillere aktarmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu yarışma sayesinde inşallah Van Gölü konusundaki farkındalık da artmış olur. Hemşerilerimizden de bu yarışmaya ilgi duymalarını bekliyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.