Nagehan Alçı: Faşist çevreler öğrensin diye heceleyerek söylüyorum, KÜR-DİS-TAN!

Nagehan Alçı: Faşist çevreler öğrensin diye heceleyerek söylüyorum, KÜR-DİS-TAN!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşe yazısında Trabzon’da Kürdistan Bölgesi’nden gelen turistlere yönelik ırkçı saldırıyı eleştirerek Kürtlere yönelik düşmanlık yapılmamasını isteyerek "Bir Türk olarak heceleyerek söylüyorum ki faşist çevreler öğre

A+A-


Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşe yazısında Trabzon’da Kürdistan Bölgesi’nden gelen turistlere yönelik ırkçı saldırıyı eleştirerek Kürtlere yönelik düşmanlık yapılmamasını isteyerek "Bir Türk olarak heceleyerek söylüyorum ki faşist çevreler öğrensin: KÜR-DİS-TAN” şeklinde tepki gösterdi.  
Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugünkü yazısında Trabzon’daki ırkçı saldırıyı köşesine taşıdı. Nagihan Alçı'nın "Bu rezalet nasıl telafi edilecek?" başlıklı  yazısında ilgili bölümler şöyle:


“Tahmin ettiğiniz gibi Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden Türkiye'ye misafir gelmiş turistlere yapılan faşist linç girişiminden ve sonrasında Türk devleti nezdinde yaşanan skandallar zincirinden bahsediyorum.
Öncelikle artık bu ülkede yaşayan ırkçı vandallar temel siyasi harita bilgisini akıllarına sokmalı: Bizim komşumuzun adı resmen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi.
Üstelik burası ilişkilerimizin mükemmel olduğu bir yönetim. Bir Türk olarak heceleyerek söylüyorum ki faşist çevreler öğrensin: KÜR-DİS-TAN.”


‘Kürt düşmanlığına izin vermemek’


Kürtlere yönelik düşmanlığın doğru olmadığına vurgu yapan Alçı “Devletimizin valileri ve başsavcıları da bu hakikati unutmamalı. Topraklarımızda Kürt düşmanlığına  izin vermemek devlet ve yargı mensuplarının görevi. Neçirvan Barzani yönetimindeki Kürdistan'ın bir bayrağı var ve elbette burada yaşayanlar bu bayrakla atkı da takarlar. Bu bayrağı gururla da taşırlar” ifadelerini kullandı.


‘Büyük hukuksuzluk’


Kürdistanlı turistlere yönelik hukuksuzluk yapıldığını belirten Habertürk yazarı şu ifadeleri kullandı:
“Yazıya başlarken kafama koymuştum. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenecek ve derhal Trabzon Valisi İsmail Usta'nın görevden alınması gerektiğini ifade edecektim.
Aynı şekilde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve HSK Başkanı Mehmet Yılmaz'a çağrıda bulunacak ve Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel için de aynı talebi ifade edecektim. Bu kriz çok kötü yönetildi.
Turistlerin sınırdışı edilmesi büyük hukuksuzluktu ve bu durum Türkiye'ye çok zarar verdi.
Fakat hem Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının berbat açıklamasından sonra sosyal medya hesaplarının kapatılması hem de Trabzon Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü nezdinde Uzungöl'ü karıştıran ırkçı provakatörün aranıyor olması en azından yapılan büyük yanlıştan dönüldü diye düşünmeme yol açtı. Bu sürecin bizzat takipçisi olacağım.”


‘Çavuşoğlu, Neçirvan Barzani’yi aramalı’


Alçı “Öte yandan Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden Uzungöl ve civarına gelmeyi düşünen turistleri rahatlatacak açıklamalar devlet tarafından yapılmalı.
Mesela bence Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hemen Neçirvan Barzani'yi arayarak bu çirkin saldırıyla ilgili üzüntülerini bildirmeli” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.