Myanmar'da ordu interneti kapattı

Myanmar'da ordu interneti kapattı

.

A+A-

Myanmar'da askeri darbeye karşı protestolar sürerken, ordunun interneti kapattığı duyuruldu. Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı, internetin 'yalan haberlerin önlenebilmesi için' kapatıldığını savundu.

 Myanmar'da seçimde hile yapıldığı gerekçesiyle yönetime el koyan orduya karşı düzenlenen protestolar devam ederken, askerler ülkedeki internet hizmetini kapattı. Netblocks İntrernet Gözlem grubu, internetin kapatıldığını ve bağlantı oranının normale kıyasla yüzde 16'ya indiğini duyurdu.

Myanmar Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'ülkenin istikrarı ve kamunun çıkarlarının korunması adına yalan haberlerin önlenebilmesi için' tedbire gerek duyulduğu savunuldu. Mobil servis sağlayıcıları internet verileri akşınını durdururken ses ve mesaj hizmetlerinin sürdürüleceği kaydedildi.

Askeri yönetim, gösterilere engel olmak amacıyla daha önce de Twitter ve Instagram'ı kapatmış, Facebook engellenmişti. Çok sayıda kullanıcı sosyal medya yasağını VPN kullanarak aşmayı başardı ancak internetin kapatılması bu yöntemin kullanılmasına da engel oldu.

Ülkenin en büyük kenti Yangon'da kalabalıklar askeri yönetime karşı sloganlar atarken, polis kent merkezine giden ana yolları kapattı. Protestolarda, Aung San Suu Kyi de dahil olmak üzere gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep edildi. Eylemciler Yangon sokaklarında yürürken, çevredeki araçlar da korna çalarak destek verdi ve bölgede otoriterliğe karşı meydan okuma sembolü haline gelen, Açlık Oyunları romanındaki üç parmak işareti yapıldı. (AA/BBC Türkçe)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.