Müslüman Kardeşler'in TV'si Türkiye'yi terk ediyor

Müslüman Kardeşler'in TV'si Türkiye'yi terk ediyor

.

A+A-

Müslüman Kardeşler'in uydu kanalı Mekameleen TV, Ankara ile Mısır arasındaki normalleşme adımlarının ardından Türkiye'den taşınmaya karar verdi.

Sekiz yıldır İstanbul’dan yayın yapan Mısırlı Müslüman Kardeşlerin uydu kanalı Mekameleen TV, yayınlarına Türkiye dışında devam edeceğini açıkladı. Kanalın girişimi, Türkiye ile Mısır arasındaki normalleşme adımlarının sonucu olarak yorumlandı.

“Mekameleen Kanalı’ndan önemli açıklama” adıyla yapılan açıklamada, kanal idaresinin yayınlarını ve stüdyolarını Türkiye dışına taşımaya karar verdiği açıklandı. Açıklama, sosyal medya hesabından yayınlandı.

Kanal tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mekameleen Uydu Kanalı, yaklaşık sekiz yıl önce yayına başladığından bu yana, tüm sevgili halkımız için gerçeğin sesi olmaya çalışıyor. Mısır’ın ve Arap bölgesinin geçtiği önemli olaylarda, resmin tamamını aktarmak, adalet ve özgürlük değerlerini, bilincini yaymak, mazlumların ve tutukluların sesi olmak için yanınızda olduk.

Mekameleen yönetimi, kimseden gizlenmeyen koşullar nedeniyle ve Kanal’ın tüm gerçeği aktarma misyonunu sürdürme kaygısıyla, kanalın yayınını, stüdyolarını ve tüm faaliyetlerini Türkiye dışına taşımaya karar vermiştir. Dünyanın farklı yerlerinden yayınlarımız yeniden başlatılacaktır. Buna göre kanal, Türkiye’deki stüdyolarını kapatacak ve önümüzdeki günlerde farklı dünya başkentlerinden yeniden yayına başlayacak.

Bu fırsatı değerlendirerek, Türkiye’ye, liderliğine ve halkına, geçmiş yıllardaki cömert misafirperverlikleri için en derin teşekkürlerimizi sunuyoruz.” (Kısa Dalga)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.