Murat Yetkin: Libya'ya asker gönderme rafa kaldırılabilir

Murat Yetkin: Libya'ya asker gönderme rafa kaldırılabilir

Gazeteci Murat Yetkin, Putin-Erdoğan görüşmesinden çıkan Libya'da ateşkes kararı üzerine, Meclis'ten çıkan "Libya'ya asker gönderme" kararının şimdilik uygulanmayabileceğini belirtti.

A+A-

Haber Merkezi- Gazeteci Murat Yetkin, kişisel internet sitesinde yayınladığı yazısında ,dünkü Putin-Erdoğan görüşmesine ve Libya için yapılan ateşkes çağrısını yorumladı. Putin’in, ABD Ortadoğu’yu karıştırırken ‘barış getiren adam’ gibi görünmek istediğini aktaran Yetkin, Libya’da sahadaki yetkilerin Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu ile MİT Başkanı Hakan Fidan’da olduğunu, bu yüzden ikilinin telefon görüşmesi yaptığını belirtti. Yetkin, dünkü çağrıdan sonra Libya’ya asker gönderme kararının rafa kaldırılabileceğini söyledi.

Libya’ya paralı asker gönderme fikrini ortaya atan ve ÖSO’cuların eğitiminde yer alan özel güvenlik şirketi SADAT’ın kurucusu emekli tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin, ateşkes açıklamasından kısa süre sonra, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanlığı ve Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini söyleyen Yetkin, Fransa’nın da ateşkese karşı çıkmayacağını ve ‘barışı baltalayan ülke’ olarak gözükmek istemeyeceğini ifade etti.

Yetkin’in yazısından bir bölüm şöyle:

“Gayet zor durumdaki Serrac’ın ateşkes çağrısına destek vermesinde beklenmedik bir şey olmaz. Hafter’e örtülü destek veren Fransa gibi ülkeler de bu aşamada ateşkes ihtimalini bozan, Rusya tarafından Berlin Sürecini baltalayan taraf olarak görünmek istemez. Zaten bu girişimden birkaç gün önce, 3 Ocak’ta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Putin’le yaptığı önemli bir telefon görüşmesi vardı. Putin, şimdi Erdoğan’la yaptığı ateşkes girişimiyle 11 Ocak’ta Moskova’da adeta kurtarıcı olarak ağırlayacak Merkel’i. Tam da dünyanın dikkati Irak’ta patlayan ABD-İran krizine çevrilmişken.

Dahası, Putin, Erdoğan ile birlikte yaptıkları ateşkes çağrısı ile özellikle Batı Avrupa’da son haftalarda öne çıkan Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme, hatta belki Suriye’den (Idlib civarından) kaydıracağı eski ÖSO üyesi paralı asker göndereceği endişesini sakinleştiren kişi olarak görülebilir.”

YAZININ TAMAMI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.