Munzur Kültür ve Doğa Festivali ertelendi-VİDEO

Munzur Kültür ve Doğa Festivali ertelendi-VİDEO

.

A+A-

20. Munzur Kültür ve Doğa Festivaline ilişkin Festival Tertip komitesi tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Komisyon tarafından yapılan değerlendirme ve kamuoyundan gelen öneriler ile açıklamalar neticesinde mutasyonlu virüs vakalarının en çok görüldüğü iller sıralamasında ilimizin ön sıralarda olması, oluşacak geniş kalabalıkların genel halk sağlığını tehdit eder boyuta ulaşma ihtimali gözetilerek yeni bir değerlendirme yapılmış ve 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali daha coşkulu ve amacına uygun olarak yapılmak üzere bir sonraki yıla ertelenmiştir” denildi.

20. Munzur Kültür ve Doğa Festivaline ilişkin Festival Tertip Komitesi tarafından açıklama yapıldı. Festival Tertip Komitesi adın açıklamayı Ali Mükan okudu.

“MUTASYONLU VİRÜSÜN EN ÇOK GÖRÜLDÜĞÜ İLLER ARASINDAYIZ”

İçinde bulunduğumuz haftada;  gerek ülkede, gerekse de ilimizde covid-19 hastalığının artış gösterdiği çeşitli kurumlar tarafından verilerle ortaya konulduğunu belirten Ali Mükan, “Öte yandan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikamızın Dersim şubesi tarafından yapılan ve bilimsel verilerle desteklenen açıklamada delta ve delta plus varyantlarının ilimizde de görüldüğü ifade edilmiştir. Komisyon tarafından yapılan değerlendirme ve kamuoyundan gelen öneriler ile açıklamalar neticesinde mutasyonlu virüs vakalarının en çok görüldüğü iller sıralamasında ilimizin ön sıralarda olması, oluşacak geniş kalabalıkların genel halk sağlığını tehdit eder boyuta ulaşma ihtimali gözetilerek yeni bir değerlendirme yapılmış ve 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali daha coşkulu ve amacına uygun olarak yapılmak üzere bir sonraki yıla ertelenmiştir” dedi.

“DOĞAMIZI KORUYACAK ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

Gelinen aşamada kapitalist yönetim biçiminin bir sonucu olarak sağlık alanına yeterli önemin verilmediği ortada olduğunu vurgulayan Mükan, “Bu süreçte sömürünün en azgın biçimleri uygulamaya devam edilmiş ve egemenler tarafından zamanında ve yeterince önlemler alınmamıştır. İktidar sahipleri tarafından yapılan kongre ve mitingler, genel halkın ve emekçilerin sağlığını umursamayan bir yönetim anlayışının somut göstergeleri olmuştur. Uzun süredir ilimizde devam eden ve OHAL yasaklarını andıran uygulamalar neticesinde adına pandemi yasakları denilen kararlar sürekli hale getirilmiştir.  Kurumlarımız ve halkımızın duyarlılığı sonucu hastalık belirli bir seviyede tutulmuş ancak ülkede belli kesimlere serbest olan konser-panel-söyleşi-miting-tiyatro ve sinema gösterimleri izne bağlı hale getirilerek keyfi uygulamalara zemin hazırlanmıştır. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Dersimlilerin; doğasına, tarihine, kültürüne, inancına, diline sahip çıkma çabasıdır. Biz; tüm emeği ve katkısı olan kurumlar olarak halkımızla birlikte 20 yıla yaklaşan sürede kesintisiz olarak sürdürdüğümüz festivalin ruhuna uygun olarak doğamıza, nehirlerimize, vadilerimize, ormanlarımıza ve dağlarımıza dönük her türden yağma ve talana karşı birlikte omuz omuza duracağız. Bu çerçevede doğamızı koruyacak ve kültürümüzü yaşatacak çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

PİRHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.