Munzur Gözeleri’ni tahrip edecek proje başladı!

Munzur Gözeleri’ni tahrip edecek proje başladı!

Dersim’in Ovacık ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve Aleviler tarafından kutsal kabul edilen Munzur Gözeleri’ni tahrip edecek projenin yapımına başlandı. Proje Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmıştı.

A+A-

“Turizme açılacağı” söylenerek, bölgedeki “görüntü kirliliğini gidermek” iddiasıyla Tunceli Valiliği’nin koordinesinde, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından hazırlanan ve Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca Haziran 2019’da onaylanan projenin yapımına başlandı.

1-005.jpeg

Gözelere çelikten köprü inşa edilecek

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; 800 milyon liralık proje, ahşap yoğunluklu planlansa da Munzur’un üzerine çelikten köprüler inşa edilecek. Kent halkı, belediyeler ve sivil toplum örgütlerine danışılmadan hazırlanan proje, gözelerdeki beton alanların üstüne ahşap döşenmeye başladı.

Yine yapılması planlanan iki otoparktan biri hemen gözelerin yanı başında. Diğeri ise Gözeler Köyü yakınında inşa edilecek. Camping stant üniteleri, kurban kesme ve piknik yerleri de köyün yakınlarında yapılacak.

Munzur Gözeleri’ni tahrip edecek projenin tamamlanması durumunda, gözelere girişlerin ücretli hale getirileceği belirtiliyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.