Moody's Türkiye'de açıklanan ekonomik programının içeriği zayıf

Moody's Türkiye'de açıklanan ekonomik programının içeriği zayıf

REKLAMI GİZLEGündemMoody's, Türkiye için küçülme tahminini açıkladı"Yıl sonu enflasyon yüzde 17 olacak"Türk Lirası12 Nisan 2019 15:19-A+Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2 daralmasını beklediğini bildirdi. Yıl sonu e

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'de açıklanan reform programının içeriğinin zayıf olduğunu bildirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'de yapısal problemlerin devam ettiğini ve açıklanan reform programının içeriğinin zayıf olduğunu belirtti.
Türkiye'den daha fazla sermaye çıkışı riski olduğunu ifade eden kurum tahsili gecikmiş alacakların seviyelerine dair de belirsizliğin sürdüğünü bildirdi.

Gündem

Moody's, Türkiye için küçülme tahminini açıkladı

"Yıl sonu enflasyon yüzde 17 olacak"

Türk Lirası

12 Nisan 2019 15:19

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2 daralmasını beklediğini bildirdi. Yıl sonu enflasyonunu ise yüzde 17 olarak tahmin etti.

Moody's değerlendirmesinde ayrıca, "Bakan Albayrak'ın Çarşamba günü açıkladığı reform programı bir dizi önemli politika alanında çok az detay sağlıyor. Bütçe tedbirleri için detay veya spesifik takvim yer almadı" notuna yer verildi.

Türkiye için son değerlendirmelerinde; IMF bu yıl için yüzde 2,5, OECD ise yüzde 1,8 küçülme tahmininde bulunmuşlardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.