Moda dünyasının yeni yıldızı Êzdi kadın Avesta İsso!

Moda dünyasının yeni yıldızı Êzdi kadın Avesta İsso!

Sekiz yıldır en ağır trajedilere sahne olan Suriye’den 2014’te Almanyaya göç eden Avesta İsso moda dünyasındaki başarısını üçüncü defilesiyle taçlandırmaya hazırlanıyor

A+A-

Sekiz yıldır en ağır trajedilere sahne olan Suriye’den 2014’te Almanyaya göç eden Avesta İsso moda dünyasındaki başarısını üçüncü defilesiyle taçlandırmaya hazırlanıyor


Independent Türkçe'de yayımlanan Abdulhakim Günaydın'ın haberine göre, genç modacı, yaklaşık bir yıl süren kurs sonrası Ağustos 2018’de düzenlediği ilk defilesini anlatırken “Yaptığım defile çok ses getirdi ve altı ay sonra ikinci defilemi düzenledim” ifadelerini kullandı. 

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier’ın “başarılı göçmenler” için düzenlediği programlara “başarılı girişimci” unvanıyla katıldığını aktaran İsso, düğün, nişan ve gece elbiselerinin yanı sıra resmi kurumlar için tasarladığı iş elbiselerini de internet üzerinden satıyor. 

Tasarladığı elbiselerin dikim işini Almanya’nın birçok kentinin yanı sıra İtalya ve Türkiye gibi ülkelerde gerçekleştirdiğini söyleyen İsso, birçok yerden çalışma teklifi aldığını ancak kabul etmediğini, hâlihazırda kendisine maddi destek veren Alman bir kadın girişimciyle ortak şirket kurduklarını aktardı.

Yaklaşık bir ay sonra üçüncü defilesini podyuma taşımak için hazırlanan genç kadın, "Amacım Avesta İsso olarak tescillediğim markamın başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa’da ilgi görüp tanınmasıdır. Dünyaya Kürt kültüründe önemli bir yer edinen elbiseleri tanıtmak istiyorum" dedi. 

İşini severek yaptığını anlatan Avesta İsso, tasarladığı elbiselerin insanlar tarafından beğenilmesi kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. Başarının çok çalışmaktan geçtiğini hatırlatarak Avrupa ülkelerine göç etmiş yaşıtlarına tavsiyelerde bulunan İsso, şunları söyledi:

"Öncelikle eğitimlerini tamamlasınlar. Çalışanlar da olabildiğince “işimi daha iyi nasıl yaparım” diye başarmaya odaklansınlar. Devletin sunduğu imkanlardan yararlanıp üretmeye çalışsınlar. Hepimiz sıfırdan başladık. Göçmenler olarak daha çok zorluklarla karşılaştığımız doğrudur ama başarmaktan başka şansımız yok. Karşılaşılan küçük engeller bizi hedeflerimizden alıkoymamalı. Zamanla her şey düzelecek ama bir yerden başlamak lazım."
Modadaki yenilik ve gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Avesta İsso, Almanya’da ayda bir Arapça, Kürtçe ve Almanca yayınlanan moda dergisinde yazılar yazdığını da sözlerine ekledi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.