Mısır, 56 İhvan üyesini terör listesine aldı

Mısır, 56 İhvan üyesini terör listesine aldı

.

A+A-

Mısır’da Yargıtay dün 56 kişinin daha terörist listesine ve İhvan-ı Müslimin’in (Müslüman Kardeşler) de ‘terörist oluşumlar’ listesine dahil edilmesine yönelik itirazı reddetti. Kahire Ceza Mahkemesi'nin bu konuda verdiği kararı da desteklediğini bildirdi.

Ulusal portal ‘Akhbar Al-Youm’ tarafından yayınlanan Savcılık soruşturmalarına göre, listede yer alan Müslüman Kardeşler liderleri, Mısır bankalarındaki kişisel bakiyelerini ve gruba bağlı bazı ekonomik oluşumların kârlarının belirli bir yüzdesini kullanarak bir plan geliştirdiler. Bu plana göre liderler, aralarında çeşitli eylemlerle serpiştirilmiş toplantılar düzenlemede devam eden hareketleri finanse etme kararı aldılar. Söz konusu plan ayrıca devlet kurumlarına yönelik şiddet eylemlerini, halka açık yolları kapatmayı, ulaşımı aksatmayı ve grubun devlete ve kurumlarına yönelik medya faaliyetini sosyal medya siteleri aracılığıyla haber, söylenti ve yalan beyanda bulunarak, rejimi devirmenin bir yolu olarak ülkede kaos yayarak grubun hedeflerine ulaşmak için vatandaşlarla devlet kurumları arasında mesafe oluşturmak amacıyla finanse etmeyi içeriyor.

Soruşturmalarda, “Kaçak liderler, söz konusu planın ve bu görevlerin uygulanmasında örgüte gerekli desteği sağlamak için gruba bağlı ekonomik kuruluşların sahiplerinden ülke içinde kendileriyle ilişkili diğer kişilere görevler verdiler. Bazı ekonomik varlıkların yönetiminde yetkililerin yardımını istediler. Bazı Türk dernekleri aracılığıyla bu planı uygulamak için kendi aralarında organizasyonel toplantılar yaptılar ve liderler gerekli maddi desteği sağlayarak, ülke içindeki Müslüman Kardeşler üyelerine gönderdiler. Soruşturmalar, sanıkların ‘ikamet ettikleri yer ve şirketlerinde çok miktarda paraya, kuruluş belgelerine ve örgütün planlarını içeren bilgisayarlara sahip olduğunu’ ortaya koydu. Son olarak, Müslüman Kardeşler'in terör örgütleri listesine dahil edilmesiyle birlikte 56 kişinin de terörist listesine dahil edilmesi istendi.

/Şarku'l Avsat

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.