Milli Savunma Bakanı Akar: Askerimiz en kısa sürede Azerbaycan'daki görevinin başına gidecek

Milli Savunma Bakanı Akar: Askerimiz en kısa sürede Azerbaycan'daki görevinin başına gidecek

.

A+A-

Türkiye Milli Savunma Bakanı Akar, TBMM’de kabul edilen Azerbaycan'a asker gönderilmesine yönelik tezkere kapsamında Türk askerlerinin “en kısa sürede”, Azerbaycan'a gideceğini söyledi.

Bakan Hulusi Akar, beraberindeki kuuvet komutanları ile ziyaret ettiği Türk Havacılık ve Uzay Sanayiinde (TUSAŞ) açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında Karabağ'a ilişkin imzalanan anlaşmaya değinen Akar, "Rusya ile yaptığımız görüşmeler var. Azerbaycanlı kardeşlerimizin tüm hak ve menfaatlerinin korunması, kollanması konusunda yapılması gereken ne varsa onları yaptık, yapıyoruz" dedi.

TBMM’de kabul edilen Azerbaycan’a asker gönderme tezkeresine ilişkin de konuşan Akar, "Azerbaycan ile ilgili tezkere de çıktı. Hazırlıklarımız tamam. Bu tezkerenin gereği olarak en kısa sürede Mehmetçik, Azerbaycan'daki görevlerinin başına gidecek. Bununla ilgili olarak da özelikle Kara Kuvvetlerimiz çalışmalarını tamamladı. Onların nakliyesiyle ilgili Hava Kuvvetlerimiz de hazır" diye konuştu.

Avrupalı siyasetçilerin "Azerbaycan ordusu Karabağ'ı yaktı, yıktı" şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Akar, bunların “tamamen gerçek dışı” olduğunu savundu. Akar, bu eleştiriyi yapanların ise “büyük gaflet, büyük bir hata” içinde olduğunu söyledi.

Hulusi Akar, Yunanistan'ın Ege'deki adaları “uluslararası hukuka aykırı” olarak silahlandırdığını belirterek, "Egemenliği herhangi bir şekilde Yunanistan'a verilmeyen adalarda yaptıkları eylemler tamamen göz ardı ediliyor, onun dışında bizim yaptığımız bilimsel, teknik çalışmalar tahrik gibi gösteriliyor. Bu, gerçekten yanlış bir yaklaşım, iyi komşuluğa yakışmıyor. Bizim uzattığımız dostluk eline karşı en yanlış hareketleri yapıyorlar” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.