Milletvekillerine tezkere oylamasında ‘hayır deyin’ çağrısı

Milletvekillerine tezkere oylamasında ‘hayır deyin’ çağrısı

.

A+A-

İktidara iki yıl daha Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yapma yetkisi veren tezkereye ilişkin 23 sivil toplum kuruluşundan milletvekillerine mecliste yapılacak oylama için “hayır deyin” çağrısı geldi.

Çağrıda, "Türkiye'nin ekonomik-toplumsal geleceğini, bölge barışını tehlikeye atacak bu kararın alınmasında payınız olmayacağını umut etmek istiyoruz" denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ekonomik, siyasal, toplumsal alanlarda ciddi bir darboğazda olduğumuz bu son derece kritik dönemde, iktidara iki yıl süreyle sınır ötesi operasyon yetkisi tanıyan tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesi ülkemizin devasa sorunlarını daha da büyütecek, halkımızın acılarına acılar katacaktır.

Yabancı ülkelere asker gönderme kararı parlamentonun aslî yetkilerindendir, yetkinizi tek kişinin iradesine devretmeyin, vahim sonuçları kısa sürede görülecek olan böyle bir adımın atılmasına engel olun.

Evlatlarımızın kanını canını, Türkiye’nin ekonomik-toplumsal geleceğini, bölge barışını ve ülkemizin saygınlığını tehlikeye atacak bu kararın alınmasında payınız olmayacağını umut etmek istiyoruz.

Cumhuriyetin bekasını, halkımızın birliğini, ülkemizin esenliğini koruma yemininize sadık kalacağınız, savaşçı maceracı politikaların payandası ve bu ağır suçun ortağı olmayacağınız umuduyla, vatansever, barışsever bir karar vermenizi, tezkereye hayır demenizi bekliyoruz.”

 

Milletvekillerine çağrı yapan 23 STK şöyle:

“78’liler Girişimi, Adam-Der, Alevi Bektaşi Federasyonu, Anıtpark Forum, Ankara 78’liler Girişimi, Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Anti Kapitalist Müslümanlar, Barış Vakfı, Demokrasi İçin Birlik (DİB), Diyalog Grubu, Doğu-Güneydoğu Dernekleri (DGD) Platformu, Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Hak ve Adalet Platformu, İvme Hareketi, Mağdurlar için Adalet Platformu, Rosa Kadın Derneği, Silivri Demokrasi Platformu, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Merkezi, Sivil Siyaset Platformu, Türkiye-Almanya Kültür Forumu, Yeryüzü Güncesi, Yurttaş Girişimi.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.