Miçotakis: Yunanistan'ın toprak bütünlüğünün sorgulanmasına tolerans gösterilmeyecek

Miçotakis: Yunanistan'ın toprak bütünlüğünün sorgulanmasına tolerans gösterilmeyecek

.

A+A-

Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Yunanistan'ın ulusal egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı herhangi bir sorgulamaya tolerans gösterilmeyecek" diye konuştu.

Türkiye'yi sürekli saldırgan tutumda olmakla suçlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ukrayna'daki savaşta yaşanacak herhangi bir oldu bittinin önlenmesi gerektiğini çünkü potansiyel sorun çıkarıcıların Rusya'yı taklit edebileceğini söyledi.

Euronews'te yer alan habere göre, Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Miçotakis, Ukrayna'daki savaşın Avrupa için bir dönüm noktası olduğunu ve kıtada yer alan diğer ülkelerin saldırgan tavırlarını artırabilecek eylemlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

'Yunanistan'ın Toprak Bütünlüğüne Karşı Bir Sorgulamaya Tolerans Gösterilmeyecek'

Miçotakis, "Kesin olan bir şey var ki yeni bir revizyonizme ya da emperyalist fantezilerin canlanmasına ihtiyacımız yok. Şu da kesin ki, Yunanistan'ın ulusal egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı herhangi bir sorgulamaya tolerans gösterilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Ankara Atina'yı Yunan adalarında uluslararası anlaşmaları ihlal ederek asker bulundurmakla suçluyor. Yunanistan ise uluslararası hukuka karşı hareket edilmediğini ve adaları Türkiye'den gelebilecek tehlikelere karşı savunduğunu söylüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.