MHP'li Bülbül'den 'Kürtçe' tartışmasında 'sarı torba' tehdidi

MHP'li Bülbül'den 'Kürtçe' tartışmasında 'sarı torba' tehdidi

.

A+A-

TBMM Genel Kurulu'nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçelerinin görüşmelerinde 'anadil' tartışması yaşandı.

HDP grubu adına söz alan Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Meclis’te Kürtçe konuşulmasına itiraz edenlere tepki gösterdi. “İki kelime Kürtçeye tahammülünüz yok" diyen Öcalan şöyle devam etti: "Zihniyet bu, anlayış bu olduğu için alışacaksınız. İkinci yüzyılda Kürtçe bu ülkenin resmi dili olacaktır. Ana dilde eğitim dili olacaktır. Hangi parti iktidar olsa olacaktır. Bunun mücadelesini vereceğiz.” 

'NEREYE GÖMÜLDÜKLERİ BELLİ DEĞİL' 

Bu sırada özellikle MHP sıralarından tepkiler yükseldi. Söz alan MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, "Hodri meydan" diyerek Öcalan'ı tehdit etti: "Milli mücadele döneminde hikaye dense de bunlar en çarpıcı gerçekleridir. Türkçe bilmeyen Kürtçe'den başka bir dil bilmeyen analarımızın Ay-Yıldız'a bayrağa sarılarak, büyük ve eşsiz kahramanca mücadeleleri üzerinden kazandık bu milli mücadeleyi. Burada dilin ne olduğu, onun anadilinin ne olduğu meselesinden daha çok bir vatana bir memlekete sahip çıkma duygusu... Burada inatla, sizin de bu tavrınızı kınıyorum sayın başkan. Geçmiş olduğumuz daha önceki toplantıda yapılan şey şuydu: Bir iki cümleyle farklı dillerde konuşulmasına kimse kalkıp bir şey söylemedi.

Bunu Kürtçe düşmanlığı olarak yorumlamak alçaklıktır ama biz burada anlamadığımız bir şekilde ne konuşulduğunun bilinmediği bir şekilde hitabın başka bir dille yapılmasına Gazi Meclisimizin Başkanvekili olarak asla ve asla müsaade etmemeniz lazımdı. Bu sürecin özellikle HDP'li bir Başkanvekili olarak sizin yönetiminize getirilmesi ayrıca bir istismar meselesidir. Bunu kabul etmediğimizi, şiddetle reddettiğimizi ifade ediyorum. O hatibin 'Türkiye'de alışacaksınız, zorla bu iş olacak', zorla yapmak isteyene hodri meydan. Kim neyi ne şekilde yapmak istiyorsa biz buradayız. Zorla yapmaya çalışanlar sarı torbaların içerisinde nereye gömüldüğü belli değil. Aynı son herkesi bekler." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.