MHP, HDP’nin kapatılması için başvuru yapacağını açıkladı!

MHP, HDP’nin kapatılması için başvuru yapacağını açıkladı!

.

A+A-

Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması için, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın için dava açmaması halinde kendilerinin başvuru yapacağını açıkladı.

MHP, HDP’nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 108 siyasetçi hakkında hazırlanan yeni 'Kobani iddianamesi'ni işaret ederek Yargıtay Başsavcılığı'nın, HDP için kapatma davası açmasını talep etti.

MHP, kapatma davasının Yargıtay tarafından açılmaması halinde kendilerinin, Siyasi Partiler Kanunu’nun 100’üncü maddesine dayanarak dava açacaklarını belirtti.

MHP’nin kapatma davası ile ilgili yazılı açıklaması şu şekilde:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bilhassa 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili hazırlanan ve hukuken açık ihbar niteliği taşıyan iddianameyi temel alarak HDP hakkında acil ihtiyaç olan kapatma davasını süratle açabilecektir. Şayet kapatma davasının açılması tavını kaybedip tavsamaya havale edilirse Milliyetçi Hareket Partisi Siyasi Partiler Kanunu’nun 100’üncü maddesine müzahir olarak gereğini zamanı geldiğinde inanmışlıkla yapacaktır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.