Mevsimlik işçilere bayram yok

Mevsimlik işçilere bayram yok

Ordu'da, Kurban Bayramı'nda, Kürt illerinden gelen mevsimlik fındık işçileri, bayramı ailelerinden uzakta fındık toplayarak geçiriyor.

A+A-

Ordu'da, Kurban Bayramı'nda, Kürt illerinden gelen mevsimlik fındık işçileri, bayramı ailelerinden uzakta fındık toplayarak geçiriyor.

Kürt illerinden Ordu'ya gelen mevsimlik fındık işçileri, Kurban Bayramı'na rağmen çalışmalarını sürdürüp, bahçede fındık toplamaya devam ediyor. Yöre sakinleriyle bayramlaştıktan sonra bahçelere gitti ve çalışmaya başladı.

AİLEDEN UZAKTA BİR BAYRAM

Batman Kozluk'tan 13 yıldır Ordu'ya fındık hasadına gelen Hasan Bağlamış(46), "Getirdiğim işçiler içinde öğrenciler var. Hem ailelerine destek oluyorlar hem de okul harçlıklarını çıkarıyorlar. Fındık hasadı bu sene bayrama denk geldi, biz de ailemizden uzakta bayramı bahçede geçiriyoruz. Bayramda da çalışıyoruz." dedi.

OKUL MASRAFLARINI ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDA

Üniversite öğrencisi Mazlum Adırbelli(21) ailesine destek olmak ve okul harçlığını çıkarmak için  Batman'dan Ordu'ya geldiğini belirterek, "Kazandığım parayla üniversitede ev kiramı ödeyeceğim. Yazın burada çalışarak masrafları çıkarıyorum, aileme yardımcı oluyorum. 5-6 yıldır Ordu'ya fındık toplamaya geliyorum.  Aileden uzakta bayramda bahçedeyiz" diye konuştu.

'KENDİLERİ ÇALIŞMAK İSTEDİ'

Bahçe sahiplerinden Galip Özbucak ise, bayram namazını kıldıktan sonra işçilerin talep etmesi üzerine bahçeye geldiklerini anlatttı. Özbucak, "Dışarıdan gelen mevsimlik işçiler burada yağmur çamur demeden sürekli çalışıyorlar. Kurban bayram namazını kıldık, bugün kendileri çalışmak istedi. Biz de taleplerini olumlu karşıladık. Bahçemizde 18 işçi var, bir gün dahi çalışmazlarsa epey bir kayıpları oluyor. Onların da kaybı olmaması için çalışmaya getirdik" şeklinde konuştu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.