Metropoll anketine göre halkın yüzde 64’ünün refahı kötüleşti

Metropoll anketine göre halkın yüzde 64’ünün refahı kötüleşti

.

A+A-

Metropoll Araştırma’nın Aralık ayında yaptığı ankete katılanların yüzde 63,8'i ekonomik durumunun kötüleştiğini söyledi.

Metropoll Araştırma, ekonomi ağırlıklı sorular sorduğu, “Ayın 5 Rakamı-Aralık 2020” anketinin sonuçlarını açıkladı.

Ankete göre, katılımcıların yüzde 64,8’i Türkiye’nin durumunun genel olarak kötüye doğru gittiğini belirtti. Bu oran son 5 yılda ölçülen en yüksek “karamsarlar” oranı oldu. “Türkiye genel olarak iyiye gidiyor” diyenlerin oranı ise yüzde 21,7'de kaldı.

Aralık ayında yapılan ankete göre katılımcıların son bir yılda refah düzeyi kötüleşti. Katılımcıların yüzde 63,8’i 2020 yılında geçim şartlarının kötüye gittiğini belirtti. Geçim şartlarının iyileştiğini belirten seçmenlerin oranı ise yüzde 8,4 olarak gerçekleşti. Refah düzeyi değişmedi diyenlerin oranı ise yüzde 27,1'de kaldı.

Ankete katılan seçmenin yüzde 80’i yaşadıkları enflasyon oranının TÜİK’in açıkladığı yüzde 14 rakamından daha yüksek seviyelerde olduğunu kaydetti. Yüzde 51’lik bir seçmen kitlesi enflasyon oranının yüzde 30’un bile üzerinde olduğunu ifade etti. Ankete katılanların sadece yüzde 12’si TÜİK’in yüzde 14’lük enflasyon oranınını doğru olduğunu onayladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.