Metin Feyzioğlu coştu: Suriye'nin tamamını güvenli bölge yapalım, AVM'lerle ihya edelim

Metin Feyzioğlu coştu: Suriye'nin tamamını güvenli bölge yapalım, AVM'lerle ihya edelim

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Suriye'deki gelişmelerle ilgili konuştu, "30 kilometrelik derinlikteki güvenli bölge bizim için yetmez. Suriye'nin tamamını birkaç sene içerisinde güvenli bölgeye çevirmek bizim elimizde." dedi.

A+A-

Haber Merkezi- Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Rize Baro Başkanlığı Sosyal Tesisleri’nde gazetecilere konuştu.

Kendisine yönelik baroların yaptığı olağanüstü genel kurul çağrısı için konuşan Feyzioğlu,  “Bunu yapanlar hain değildir, düşman değildir. Benim kanaatime göre siyasi parti ideolojilerini bu mesleğe, baroculuğa karıştırmaktadır. Biz karıştırmıyoruz.” dedi. “Arkadaşlarımız daha ziyade siyasi parti ideolojileri ile hareket ediyorlar. Siyasi parti ideolojilerini, meslek örgütlerinin yönetimine karıştırırsanız eğer, her siyasi düşünceden meslek mensubunu kucaklaması gereken yapıların belli bir siyasi partinin renklerine büründüğünü görürsünüz. Bu haksızlık olur.” diyen Feyizoğlu, “Arkadaşlarımız haklarını kullandı. Başkanlar için aynı şeyi söyleyemem ama yönetim kurullarının eksik bilgilendirildiğini düşünüyorum. Görüşme imkanım olsa hepsine anlatırım. Hepsi baş tacımızdır. Bizim aramızda düşmanlık olmaz.” ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği görüşmelerin “çok verimli” geçtiğini ancak buna karşı “FETÖ, PKK ve DHKP-C mekanizmasının, her yerde kara propaganda yürüttüğünü” öne sürdü.

“EN GÜÇLÜ BİZİZ, 30 KM YETMEZ”

Suriye’deki gelişmelerle ilgili de “görüş”lerini açıklayan Feyzioğlu, “Türkiye bölgenin en önemli, en istikrarlı gücü olarak, bu üç kutuplu dünya düzeninde bölgenin şekillenmesi ve yeniden inşasında en etkili söz sahibidir. Söz sahibi olmuştur. ” derken, Türkiye’deki sermaye sahiplerinin sözcülüğüne soyundu.

“Çin’in sermayesi ile Rusya ve İran ile birlikte Suriye’yi inşa ve ihya faaliyetlerine bir an önce girmeliyiz.” diyen Feyzioğlu, “Türkiye’nin inşaat sektörü, tecrübesi ve gücüyle yarışabilecek başka bir devlet de yok bölgede. En büyük güç bizde. Suriye’yi alışveriş merkezleri ve Türkiye’den yedek parçalarla çalışacak fabrikalarla ihya etmeliyiz. Suriye halkı düşmanımız değildir. 4 milyon Suriyeliyi biz misafir ediyoruz yıllardır ve 30 kilometrelik derinlikteki güvenli bölge bizim için yetmez. Suriye’nin tamamını birkaç sene içerisinde güvenli bölgeye çevirmek bizim elimizde. Bu da Suriye hükümeti ile Esad’ın ders aldığını görüp ilişki kurmayı gerektiriyor.” diye konuştu.

Kaynak: Gazete Manifesto

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.