Metin Cihan Yurt Dışına Çıkmak Zorunda Kaldı

Metin Cihan Yurt Dışına Çıkmak Zorunda Kaldı

Rabia Naz'ın ölümünü gündemleştiren Metin Cihan yurt dışına çıkmak zorunda kaldı

A+A-

Giresun'un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüyle ilgili süreci başından beri takip eden ve gündemleşmesini sağlayan Metin Cihan Twitter hesabından açıklama yaptı ve çarpıcı iddialarda bulundu.

Cihan, Rabia Naz Vatan'ın ölümünün aydınlatılmadığını belirterek "Rabia Naz'ın ölümünün aydınlatılacağına dair birkaç kez çok umutlandım. Maalesef olmadı. Aksine babayı akıl hastanesine yatırmaya çalıştılar, bana soruşturma açıldı. Şu an yurt dışındayım. Zor zamanlar geçiriyorum. Yaşadığım ve bildiğim her şeyi tüm açıklığıyla anlatmak istiyorum" dedi.

Cihan ayrıca, konuyla ilgili yaptığı bütün girişimlerin sonuçsuz kalması ve yetkililerin ifadesine başvurulmaması üzerine "Hal böyle olunca karşımda devlet değil mafya varmış gibi gibi hissediyorum, devlet yine neyse ama mafyadan korkuyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ın haberi var mı? Aylar öncesinden beri var. Benim bunu dillendirmemem istendi. Dillendirmedim. Çözülsün istedim. Çözmek adına hiçbir şey yapılmadı" ifadelerini kullandı.

"RABİA NAZ'IN ÖLÜMÜNÜ ÖRTBAS ETME DERDİNDELER"

Cihan, Rabia Naz'ın ölümünün örtbas edilmeye çalışıldığını bir kez daha tekrarladı:

"Çok eski tweetlerle neden hedef gösteriliyorum? Ne itibarım var bilmem ama itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Neden? Maalesef hala Rabia Naz'ın ölümünü örtbas etme derdindeler. Bu nedenle bana olan güveni yıkmaya çalışıyorlar. Bir yandan ölümü aydınlatıyor olsalar böyle demezdim.

Asıl konuya, Rabia Naz'a gelmek istiyorum. Dediğim gibi bildiğim ve gördüğüm her şeyi anlatmak istiyorum. 19 Şubat'a gelen mesajla konudan haberim oldu. 24 Şubat'ta araştırıp yazdım. İyi yaptım. Konu ülke gündemine girdi. Baba savcıyla bile görüşemezken İçişleri Bakanıyla görüştü.

Süreç boyunca Aile Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı (bazısı birkaç kez olmak üzere) müfettişler atadı, soruşturdu. Bütün bu çabalar her nedense hep bir duvara tosladı. Hepsi durduruldu. Devletimiz bir çocuğun ölümünü aydınlatmaktan hep kaçtı. Yaklaşık iki aydır dışarıdayım. yalnızım. her anlamda yıprandım. daha önemlisi baba Şaban Vatan 1,5 yıldır uyumuyor uyuyamıyor. rabia naz'ın katilleri ve örtbas edenler ise muhtemelen lüks hayatlarında huzurlu uykular uyuyor, devlet tarafından korunuyor. bunu kabul edemiyorum."

 

ekran-goruntusu-3471.png

 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.