Mesrur Barzani, kabineden mal beyanında bulunulmasını istedi

Mesrur Barzani, kabineden mal beyanında bulunulmasını istedi

Başbakan Mesrur Barzani kabinede yer alan bütün üyelerden mal beyanında bulunulmasını isteyerek, Kürdistan temiz eller kuruluna bildirmesini istedi.

A+A-

Mesrur Barzani liderliğinde, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin ilk kabine toplantısı bugün gerçekleşti. Başbakan Mesrur Barzani kabinede yer alan bütün üyelerden mal beyanında bulunulmasını isteyerek, Kürdistan temiz eller kuruluna bildirmesini istedi.


Toplantı sonrası yayınlanan bildiride,  belirtildiği üzere, Mesrur Barzani ilk kabine toplantısında, kabinede yer alan bütün üyelerden mal varlıklarını ve sermayelerini Kürdistan temiz eller kuruluna bildirilmesini istedi.
Toplantıda rüşvet verme ve alma üzerine görüşülen gündem maddesine ilişkin Başbakan Barzani, bu türden suçlara karşı kimsenin sesiz ve duyarsız kalmamasını, bu suçu işleyenlerinde en ağır şekilde cezalandırılması talimatını verdi.


Başbakan Barzani bunun yanısıra, hükümet kurumlarında rutin işlerin geciktirilmemesi ve vatandaşların işlerinin hızlıca bitirilmesi talimatını verdi.
bildiriye göre, Başbakan Mesrur Barzani toplantıda, Erbil ile Bağdat arasında çözümlenmesi gereken problemlerin, çözüm yolu ve yöntemlerine ilişkin görüşmeler için Kürdistan heyetinin yarın Bağdat'a gideceğini açıkladı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.