Mesrur Barzani: Güçlü bir Kürdistan için tarihi bir adım!

Mesrur Barzani: Güçlü bir Kürdistan için tarihi bir adım!

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nda reform yasa tasarısının onaylamasını “Güçlü bir Kürdistan için tarihi bir adım ve hükümetin yolsuzlukla mücadeleye bağlığının göstergesi” olarak nitelendirdi.

A+A-

Haber Merkezi- Kürdistan Parlamentosu reform yasa tasarısını görüşmek üzere bugün saat 11:00’de toplandı. Parlamento Başkanı Rewaz Fayeq’ın yönettiği oturumda oylamaya geçmeden önce partilerin grup başkan vekilleri tasarıya ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Ardından oylamaya sunulan yasa tasarısına Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Değişim Hareketi (Goran) ve diğer partiler destek verirken. Kürdistan İslami Toplum (Komel), Yeni Nesil Hareketi (Newey Nwe) parlamenterleri destek vermedi. Tasarı 89 oyla kabul edildi.

Mesrur Barzani, tasarının kabul edilmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, reform sürecinin 9’uncu hükümet kabinesinin önceliği olduğunu belirterek, tasarının kabul edilmesiyle Kürdistan halkının reform talebinin sonucu olduğunu belirtti.

Reform yasa tasarısını onaylamasından dolayı Kürdistan Parlamentosu’na teşekkür eden Başbakan Barzani, “Güçlü bir Kürdistan için tarihi bir adımdır” dedi.

Yasa tasarısının hükümetin çalışma programının önemli bir bölümünü oluşturduğuna işaret eden Mesrur Barzani, “Bu tasarı; genel giderlerin, memur, başı dik şehit aileleri ve kahraman Peşmergelerin maaşlarının adelet temelinde yeniden düzenlemeyi amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

Hükümetin geçen yılın temmuz ayında kurulmasından sonraki süreçte söz konusu yasa tasarısının taslağını güçlendirmek için yüksek bir komisyon kurulduğunu belirten Barzani, tasarıyla tüm vatandaşların haklarının korunacağı taminatını verdi.

Parlamento tarafından onaylanan yasa tasarısıyla tüm kesimlerin haklarının korunduğunu vurgulayan Başbakan, reform sürecini sürdürmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Reformun tüm sektörleri kapsadığını belirten Başbakan Barzani,“Yasa tasarısıyla, hükümetin yolsuzlukla mücadeleyi sınırlandırmadığı gibi iradesinin de ispatıdır. Aynı zamanda modern bir hükümet, şeffaf, ayırım gözetmeksizin daha fazla hizmete yönelik atılmış bir adımdır” ifadelerini kullandı.

Rudaw

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.