Mehmud Osman: Kürt siyasi yöneticileri toplanmalı

Mehmud Osman: Kürt siyasi yöneticileri toplanmalı

Tanınmış Kürt siyasetçi Mehmud Osman yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi'nin siyasi yöneticilerinin bölgedeki gelişmeleri ele almak için toplanması gerektiğini belirtti.

A+A-

Haber Merkezi- İran Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Güçleri Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendisi’nin ABD tarafından Bağdat'ta öldürülmesi (03.01.2020) sonrası bölgedeki durumlar daha da karmaşıklaştı.

 Ortaya çıkan bu kargaşa durumunda Kürtlerin durumu bir kez daha tartışmalık bir hal aldı. Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Kurucu Üyelerinden Dr. Dindar Doski yaşanan gelişmelere ilişkin Basnews'e yaptığı açıklamada, Kürtler için durumun kötüleşmesi ihtimalinin varolduğunu, ama bunun nasıl gelişeceğini şu an kestiremediğini dile getirdi.

 Dr. Dindar Doski açıklamasının devamında, ABD ile İran'ın problemlerinin çok eskiye dayandığını, şimdi de bu problemlerin yansımasının Ortadoğu'ya nüksettiğini, bu nedenle Kürtlerin bütün olasılıklara hazır olması gerektiğini, fakat şu an neler olabileceğini kestirmenin zor olduğunu ifade etti.

 Diğer taraftan konuya ilişkin Basnews olarak görüşlerine başvurduğumuz tanınmış Kürt Siyasetçi Mehmud Osman, Kürt siyasi yöneticilerinin bir an önce toplanması, bölgede yaşanan gelişmeleri tartışması ve durumların nereye gideceği konusunda bir hazırlık yapması gerektiğini belirtti.

Mehmud Osman konuşmasının devamında, Kürtlerin bütün olasılıklar karşısında mutlaka bir ulusal projeye sahip olması gerektiğini ve ortaya çıkabilecek bütün olasılıklar karşısında bu ulusal proje çerçevesinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Basnews

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.