Mazlum Abdi'den BM'ye tepki

Mazlum Abdi'den BM'ye tepki

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi (Mazlum Kobani) Birleşmiş Milletlerin, uluslararası hukukun korunması adı altında etnik temizlik ve demografik mühendislik projelerine izin vermemesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Haber Merkezi- Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi (Mazlum Kobani) Birleşmiş Milletlerin, uluslararası hukukun korunması adı altında etnik temizlik ve demografik mühendislik projelerine izin vermemesi gerektiğini söyledi.

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Rojava’da Türkiye’nin önerisini incelemek için süratle bir ekip oluşturacağı konusunda yaptığı açıklamasına tepki gösterdi.

Guterres’in söz konusu kararını ‘son derece endişe verici ve tehlikeli’ olduğunu söyleyen Kobani şunları kaydetti:

“Türkiye’nin, uluslararası kuruluşlar aracılığıyla Rojava’da demografik değişim hedeflerine ulaşma çabası var. BM başkanının teklifi incelemek ve Türk yetkililerle konuyla ilgili görüşmelerde bulunmak için bir ekip oluşturma konusundaki istekliliği son derece endişe verici ve tehlikelidir.”

BM’nin asıl işinin uluslararası hukuku korumak olduğunu hatırlatan DSG komutanı, “BM, uluslararası hukukun korunması adı altında etnik temizlik ve demografik mühendislik projelerinin kurulması ve haklı gösterilmesine izin vermemelidir” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.