Mazlum Abdi: İsveç'in Rojava'ya yönelik tutumunda değişiklik yok

Mazlum Abdi: İsveç'in Rojava'ya yönelik tutumunda değişiklik yok

.

A+A-

Abdi, "Şu ana kadar İsveç'in Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'ne (AANES) yönelik tutumunda herhangi bir değişiklik görmedik" dedi.

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) başkomutanı Mazlum Abdi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Ukrayna krizini ve İsveç ile Finlandiya'nın kendi çıkarına NATO'ya katılma talebini istismar ettiğini söyledi.

Bu açıklama, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma talebi ve Türkiye'nin NATO'ya katılmalarını onaylama şartları hakkında İsveç ve uluslararası medyayla çevrimiçi bir basın toplantısı esnasında yapıldı

Abdi, "Şu ana kadar İsveç'in Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'ne (AANES) yönelik tutumunda herhangi bir değişiklik görmedik" dedi.

Abdi, IŞİD'e karşı yürüttükleri savaşta manevi ve siyasi destekleri için İsveç ve Finlandiya'ya şükranlarını dile getirdi.

Abdi, iki ülkenin IŞİD'le mücadelede DSG'ye destek sağlamaya devam edeceğini umuyoruz dedi

Abdi, iki ülkenin NATO'ya katılım talebi ve Türkiye'nin şartlarıyla ilgili olarak, “Bu bir iç mesele ve bu karara saygı duyuyoruz, ancak Türkiye Rusya-Ukrayna savaşını ve İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma talebini kendi çıkarına kullanıyor. ”Abdi, Türk tehditlerini ciddiye aldıklarını ve olası bir çatışmaya girmeye hazırlandıklarını açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Haziran'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde askeri operasyon başlatacağını, yeni harekatın hedeflerini ilk kez teyit ettiğini ve diğer bölgelere de devam edeceğini söyledi.

DSG Başkomutanı, Türkiye'nin işgal etmekle tehdit ettiği bölgenin (Tel Rıfat ve Münbiç) semasının Rusya'nın kontrolünde olduğunu ve bu bölgelerde çok sayıda güç bulunduğunu söyledi.

Abdi, bölgede herhangi bir savaşa girmek istemediklerini belirterek, Türkiye'nin tehditlerini yerine getirmesi halinde yüz binlerce bölge sakininin yerinden edileceği konusunda uyardı.

ABD'nin son gelişmelere yönelik tutumuna değinen Abdi, "ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin pozisyonunun, eski Başkan Donald Trump yönetiminin pozisyonlarından daha iyi olduğuna inanıyoruz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.