Mardin Müzesi'nde çocuklar için yaz okulu

Mardin Müzesi'nde çocuklar için yaz okulu

Çocukların eğlenerek öğrenecekleri, sanatın her dalıyla ilgilenecekleri, yorulduklarındaysa oynayarak dinlenecekleri atölye çalışmalarında çocuklar hoşça vakit geçiriyorlar.

A+A-

Çocukların eğlenerek öğrenecekleri, sanatın her dalıyla ilgilenecekleri, yorulduklarındaysa oynayarak dinlenecekleri atölye çalışmalarında çocuklar hoşça vakit geçiriyorlar.
Her yıl olduğu gibi bu yılda renkli ve çok çeşitli atölye çalışmalarıyla başlayan müze yaz okulu eğitimleri çocukların yaz tatilini değerlendirmek ve geleneksel sanat oyunlarını geleceğe taşımak adına Mardin Müzesinde açılan atölye çalışmaları büyük ilgi görüyor.


Yaz okulu çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Müze Müdürü Nihat Erdoğan, Yedi ayrı tarihte açılan müze yaz okulumuzda 9-12 yaş gurubu arasında ki çocukların eğitimlerden faydalanabileceğini söyledi.
Açıklamasının devamında Erdoğan, "Çeşitli atölye çalışmalarının yapılacağı yaz okulu programında Mardin müzesi çocukların geçmişini bilen, kültür mirasını tanıyan, kültür varlıklarını koruyan, farklılıklara saygı gösteren, sanatsal yönü ve demokrasi bilincinde olan, geleceğe umutla bakan yeni nesiller yetişmesine katkı sunmaya çalışıyoruz. Haftalık guruplar halinde atölye çalışmalarına katılacak olan çocukların, sabah saat 09.00 ile 12.30  saatleri arasında, öğleden sonra ise 14.00 ile 17.30 saatleri arasında müze yaz okulu atölye çalışmalarından yararlanabilecekler. Çocuklar burada kök boya baskısı, masal atölyesi, ebru atölyesi, cam altı boyama atölyesi, hayalet kukla atölyesi, karagöz tasvir atölyesi, süsleme atölyesi, tablet evi atölyesi, bilim atölyesi, yaratıcı drama atölyesi, temetik sanatsal atölyesi, geleneksel oyuncak yapımı atölyesi, edebiyat atölyesi, arkeopark kazı atölyesi, sikke atölyesi ve müze gezi eğitimleri ile devam edecektir" şeklinde konuştu.


Mardin Müzesi eğitmenlerinden olan Çiğdem Kut, Deniz Turkan, Büşra Akgeyik, Işılay Baysal ve Hasan Atılgan gözetiminde eğlenerek öğrenen çocuklara yaz okulu dönemi sonunda Müze müdürlüğü tarafından verilecek eğitim sertifikası ile ödüllendirilecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.