Mardin Beyazsu Koruma Alanı İlan Edildi

Mardin Beyazsu Koruma Alanı İlan Edildi

DSİ, tarafından alınan karara göre; mutlak koruma alanı sınırları içinde yalnızca yeraltı suyu işletme tesisinin bulunmasına ve çalışmasına izin verilecek.

A+A-

Haber MerkeziDevlet Su İşleri (DSİ) Jeolojik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi Başkanlığı Resmi Gazete’de Mardin Nusaybin Beyazsu Kaynağı’na ilişkin ilan verdi. İlanda, saniyede 5,3 mereküp debiye sahip Beyazsu Kaynağı, Mardin ve ilçelerinin içme, kullanma ve endüstri suyu temininde 2045 yılına kadar değişik miktarlarda kullanıma alınacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; içme suyu kaynağı olarak koruma altına alınan Beyazsu’da, “Mutlak koruma alanı”, “Birinci derece koruma alanı” ile “İkinci derece koruma alanı” olacak bölgeler ve buralarda uyulması gerekenler belirlendi. 

Mutlak koruma alanı sınırları içinde yalnızca yeraltı suyu işletme tesisinin bulunmasına, çalışmasına izin verilecek. Ayrıca sadece DSİ tarafından sondaj kuyusu açılabilecek. Atıkların bu alana dökülmesi ve bölgede suların kirlenmesine neden olacak faaliyetlerde bulunulması yasak olacak. İlan, Tarım ve Orman Bakanlığı onayının Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte yürürlüğe girecek.

Bianet

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.