Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi PAK PM Üyesi Şeyhmus Ünal’a 20 Ay Hapis Cezası Verdi

Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi PAK PM Üyesi Şeyhmus Ünal’a 20 Ay Hapis Cezası Verdi

.

A+A-

Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi PAK PM Üyesi Şeyhmus Ünal’ın sosyal medyadaki bazı paylaşımlarını gerekçe göstererek, PAK PM Üyesi Şeyhmus Ünal hakkında dava açmıştı. Dava ‘’PKK-KCK terör örgütü propagandası yapmak’’ iddiasıyla açılmıştı.

Son birkaç yıldır, PAK Genel Başkanı, çok sayıda PAK yönetici ve üyeleri ile binlerce yurtsever insan hakkında, sosyal medyadaki paylaşımları, yapmış oldukları açılamalar ve yazdıkları yazılar gerekçe gösterilerek, ‘’PKK-KCK terör örgütü propagandası yapmak’’ ya da ‘’PKK-KCK terör örgütü üyeliği’’ iddiasıyla davalar açılmıştı. Ve çok sayıda PAK yönetici ve üyesi ile binlerce yurtsever insan hapis cezalarına çarptırılmışlardır.

PAK PM Üyesi Şeyhmus Ünal hakkında açılan dava, 25.02.2021 günü sonuçlandı ve Mahkeme Şeyhmus Ünal’a 20 ay hapis cezası verdi.

Türkiye Devleti’nin tüm kurumları da, Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi de Şeyhmus Ünal’ın PKK-KCK ile hiçbir alakasının olmadığını çok iyi bildikleri halde, yine de bu iddia ile arkadaşımıza ceza verilmiştir. Şeyhmus Ünal’ın fikirleri, siyasi niteliği aşikardır.

Avukatlarımız bu cezaya itiraz edecekler.

Bu ceza düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün ayaklar altına alınması, ortadan kaldırılması siyasetinin bir devamıdır. Elbette ki, hiçbir cezanın PAK’ı ve cefakar halkımızı Kürdistan özgürlük mücadelesinden vazgeçiremeyeceği açıktır.

PAK olarak bu cezayı da , Şeyhmus Ünal’ın ‘’PKK-PCK propagandası yaptığı’’ iddiasını da kınıyoruz.

Şeyhmus Ünal PAK PM üyesiir. Ve 2019 yılında yapılan Mahali Seçimlerde Yurtsever demokrat İttifak’ın Mardin Kızıltepe İlçesi Belediye Başkan Adayıdır.

27.02.2021

PAK Basın ve İletişim Bürosu

 

pak-3-003.jpgpak6-004.jpgpak7-003.jpgpak4-007.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.