MARDEF: Savaşa karşı alanlarda olacağız

MARDEF: Savaşa karşı alanlarda olacağız

MARDEF: “Bölge halklarının bir parçası olan bizler, bu savaşa karşı çıkıyoruz ve bu amaçla yapabileceğimiz her türlü demokratik çabayı ortaya koymaktan geri durmayacağız.” dedi.

A+A-

Haber Merkezi

 

Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF) yaptığı açıklamayla Türk devletinin Rojava’ya yönelik planladığı savaşa karşı çıkarak, “Bölge halklarının bir parçası olan bizler, bu savaşa karşı çıkıyoruz ve bu amaçla yapabileceğimiz her türlü demokratik çabayı ortaya koymaktan geri durmayacağız.” dedi.

 

MARDEF’ in kamuoyu ile paylaştığı açıklaması şöyle;

 

Türk devleti savaşçı ve işgalci politikalarıyla halkalara yeni acılar yaşatmaya çalışmakta, bu amaçla hazırlıklar yapmaktadır. Neden mi? Bu topraklarda Kürtler yaşıyor diye, Kürtler DAİŞ’i yenerek halkların gül bahçesi bir alan yarattılar diye. Halklar diktatörlüğe biat etmiyor diye. Sarayın kasalarına daha çok para aksın diye. Yandaşlar daha çok palazlansın diye. Sadece bunlar için, Erdoğan’ın saray diktatörlüğü, yıllardan beri, kendi çocukları lüks ve refah içinde yaşarken, halkların gencecik çocuklarını ölüme sürüklemektedir.

Belli başlı dünya devletlerinin gözleri önünde ve onların sessizlikleriyle, görmezden gelen destekleriyle Erdoğan, başta Kürt halkı olmak üzere halklara yönelik olarak sürdürdüğü saldırıları daha ileri bir noktaya taşımaya çalışmaktadır. Kürtleri Kürt doğduğuna pişman etmek istiyorlar. Gün geçmiyor ki Kürtlerin başına bomba yağmasın. Gün geçmiyor ki Kürt gençleri idam edilmesin. Gün geçmiyor ki Kürtler bulundukları yerlerde dövülmesin, taciz edilmesin, öldürülmesin. Devletler öldürüyor, devletlere bağlı çeteler öldürüyor, “canı sıkılan” psikopatlar biel Kürt öldürerek terapi oluyorlar. Sakin kimse bunları propaganda olarak görmesin. Her şey bütün dünyanın gözleri önünde ve açık açık yaşanmaktadır.

Bütün bu yapılanlarla istediğini elde edemeyen, Kürtlerin direnişini kıramayan dünya ve bölge gericiliği, Erdoğan ve Türk devleti şahsında, el birliğiyle, Kürtlere karşı daha kapsamlı, daha kıyıcı bir savaş planlamaktadırlar. Halkların kanı ve yoksulluğu pahasına sürdürülen bu savaş, Erdoğan’ın kendi saray saltanatını sağlama almak amacıyla sürdürdüğü bir savaştır.

Bölge halklarının bir parçası olan bizler, bu savaşa karşı çıkıyoruz ve bu amaçla yapabileceğimiz her türlü demokratik çabayı ortaya koymaktan geri durmayacağız. Çünkü halklar, savaş koşullarında, hiçbir yaşamsal etkinlik ve üretim gerçekleştiremezler. Çünkü savaş, genç, yaşlı, çocuk, kadın ve erkek binlerce, on binlerce insanın ölümü demektir. Çünkü savaş, yokluk ve yoksulluk demektir. Son olarak savaş, katliamlar, toplu kıyımlar, inanç farklılıklarının yok edilmesi, asimilasyon ve soykırım demektir. Kimse bizden bu soysuzluğa, bu zorbalığa, dünyanın bu kötülüğüne kayıtsız kalmamızı, savaş baronlarına fırsat vermemizi beklemesin.

Bizler MARDEF(MARAŞLI DEMOKRATİK DERNEKLER FEDERASYONU) olarak, bu zulme, zorbalığa ve savaşa karşı çıkıyoruz ve savaşa karşı mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz. Büyük acılar yaşamış olan Maraşlı halklarımız, savaşın aynı zamanda katliam demek olduğunu biliyorlar ve bu gerçeği hiç unutmadılar. O nedenle aynı zamanda Kürt ve Alevi halkının bir parçası olan bizler, Kürt kardeşlerimize karşı bir savaşa sürüklenmeyeceğiz, böyle bir savaşa rıza göstermeyeceğiz. Tam tersine bizler, savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunuyoruz ve böyle davranmaktan hiç kimse bizi alıkoyamayacaktır.

SAVAŞ ÖLÜM VE YOKSULLUKTUR, İSTEMİYORUZ, ENGEL OLMALIYIZ!

SAVAŞA KARŞI BARIŞ İÇİN SOKAKLARA!

ROJAVA’YA KARŞI SAVAŞ MARAŞ KATLİAMININ DEVAMI DEMEKTİR.

DEMOKRATİK DERNEKLER FEDERASYONU

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.