Mahmud Osman: Allavi, Kürtlerin taleplerini kabul etmediği için başarısız oldu

Mahmud Osman: Allavi, Kürtlerin taleplerini kabul etmediği için başarısız oldu

Kürt siysetçi Dr. Mahmûd Osman’a göre Allavi, kendini kaybetti ve Kürtlerin haklarını gözönünde bulundurmadığı için yeni hükümet kurma sürecinde başarısızlığa uğradı.

A+A-

Haber Merkezi - Muhammed Tevfik Allavi, dün akşam resmi televizyon kanalına yaptığı açıklamada, bağımsızlardan oluşan hükümet kurmak istediğini ve bu süreçte kendisine siyasi partilerden baskı yapıldığını ifade ederek hükümet kurma görevinden çekildiğini duyurdu.  

Konu hakkında BasNews’e değerlendirmelerde bulunan siyasetçi Dr. Mahmud Osman, Irak Anayasası’na göre cumhurbaşkanının 15 gün içerisinde yeni bir adayı hükümet kurmakla görevlendirmesi gerektiğini söyledi.  

Kürtler ve Sünnilerin taleplerini karşılamadığı için Allavi’nin hükümet kurma çalışmalarında başarısız olduğunu dile getiren Osman, “Allavi kendini kaybetti” ifadelerini kullandı.

Dün Allavi’nin yeni kabinesini onaylamak için toplanan Parlamento, Sünni ve Kürtlerin oylamaya katılmaması nedeniyle oturumu 3 kez ertelemişti.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin 29 Kasım 2019'da hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle görevinden istifa etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Berhem Salih, 1 Şubat'ta eski İletişim Bakanı Muhammed Tevfik Allavi'yi hükümeti kurmakla görevlendirmişti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.