Mahabad Milletvekili: Kürt şehirlerindeki gösterilerde 105 kişi öldürüldü

Mahabad Milletvekili: Kürt şehirlerindeki gösterilerde 105 kişi öldürüldü

.

A+A-

Etemadonline haber sitesine göre, Mahabad Milletvekili Celal Mahmudzade, İran Meclisi’ndeki konuşmasında Jina (Mahsa) Emini gösterilerinde çıkan olaylara değinerek, halka kurşun sıkanların tespit edilmesini istedi.

Mahmudzade, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İçişleri Bakanı Ahmet Vahidi’ye seslenerek, “Mahabad ve Kürt şehirlerindeki gösterilerde resmi rakamlara göre 13 kişi, gayriresmi rakamlara göre 105 kişi öldürüldü” dedi.

Halka kurşun sıkanların tespit edilip mahkemeye teslim edilmesi için defalarca talepte bulunduklarını belirten Mahmudzade, İçişleri Bakanı Vahidi’den ülkenin güvenlik konseyi başkanı olarak “buna cevap vermesini” istedi.

Mahmudzade konuşmasında, yargının “insanların hak ve hukukunu aramak yerine, bu talepte bulunan vekil olarak kendisi hakkında suç duyurusunda” bulunduğunu ifade etti.

Gösterilerin ardından şehirlere takviye asker gönderildiğini, evlere baskın, "sıradan insanları tutuklama" ve şehirlerin girişlerine çok sayıda kontrol noktalarının kurulduğunu aktaran Mahmudzade, bu uygulamaları eleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.