Macron SDG sözcüsüyle görüştü

Macron SDG sözcüsüyle görüştü

Macron, Türkiye'nin olası harekatı öncesinde SDG'nin sözcüsüyle görüştü. Macron görüşmede, 'Fransa'nın IŞİD'e karşı savaşta SDG'yle dayanışma içinde olduğunu' ve 'Türkiye'nin harekatından endişe duyduğunu' ifade etti.

A+A-

Gazete Duvar

 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'nin olası harekatı öncesinde Suriye Demokratik Güçleri'nin sözcüsüyle (SDG) görüştü. Macron görüşmede, 'Fransa'nın IŞİD'e karşı savaşta SDG'yle dayanışma içinde olduğunu' ve 'Türkiye'nin harekatından endişe duyduğunu' ifade etti.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye’nin Fırat Nehri’nin doğusunda planladığı harekat öncesinde, bölgeyi kontrol eden Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) sözcüsü Cihan Ahmed ile yüz yüze bir görüşme yaptı.

Macron’un ofisinden yapılan açıklamada görüşmenin dün yapıldığı belirtilerek, “Amaç, bölgede IŞİD’e karşı savaşlarında Fransa’nın kendileriyle dayanışma içinde olduğunu göstermekti” denildi.

Açıklamada, “Görüşme aynı zamanda, Fransa’nın Türkiye’nin olası askeri harekatı konusunda çok endişeli olduğunu yinelemek için de bir fırsattı” ifadeleri kullanıldı.

IŞİD’le mücadele koalisyonunun bir üyesi olan ve Suriye’de asker bulunduran Fransa, Türkiye’nin harekatı ilk gündeme geldiğinde Türkiye’ye itidal çağrısı yapmıştı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.