Macron, ABD Kongresinde konuştu

Macron, ABD Kongresinde konuştu

Fransa Cuhmurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD kongresinde, çok az yabancı lidere tanınan ayrıcalık ile konuşma yaptı. Macron, kendisini davet eden Cumhuriyetçi Parti ve lideri Trump'ın politikalarını eleştirdi.

A+A-

Macron, “İran ile yapılan nükleer anlaşmayı elimizde daha kalıcı bir alternatif olmadığı sürece destekliyorum. Benim pozisyonum budur.” dedi. 

Anlaşmadan çekilmeyeceklerini kaydeden Macron, “ABD de Fransa da bu anlaşmaya imza attı. Bu sebepten dolayı anlaşmadan ayrılamayız.” diye konuştu. 

İran'ın nükleer silah yapmasına "asla" izin verilmeyeceğini kaydeden Macron, “Bizim amacımız çok açık bir şekilde ortada. İran, asla nükleer silah geliştirmemelidir. Ne şimdi, ne 5, ne de 10 sene sonra, asla.” ifadesini kullandı. 

Washington'da Trump ile yapılan görüşmelerde, basına iki liderin sıcak ilişkileri yansırken, Macron, kongredeki konuşmasında Trump'ı eleştiren değerlendirmelerde bulundu. 

ABD'nin, küresel ilişkilere daha fazla entegre olması gerektiğini savunan Macron, daha aktif olması gerektiğini söyledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.