Linde:  Sol parti PKK eylemini bırakmalıdır!

Linde: Sol parti PKK eylemini bırakmalıdır!

.

A+A-

 İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, 'Almedalen Politika Forumu'nda PKK'yi simgeleyen bayrakları açıp propaganda yapan Sol Parti'ye tepki gösterdi.

Türkiye'nin, NATO üyelik sürecinde, terör örgütü PKK'ye verdiği destekten ötürü köşeye sıkıştırdığı iki ülkeden biri olan İsveç Türkiye’nin isteğini yerine getirdi. Daha önce PKK’nin yöneticileri ve sempatizanlarıyla sık sık bir araya gelen İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, 'Almedalen Politika Forumu'nda PKK'e bayraklarının açılıp gösteri yapan Sol Partiye tepki gösterdi.

Linde, sosyal medya hesabın üzerinde Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson'u da etkileyerek paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda "Bu, kesinlikle kabul edilemez, PKK, 1984 yılında Olof Palme hükümeti tarafından terörist örgüt ilan edilen ve birçok masumun canına kıyarak vicdanları yaralayan bir örgüttür. Sol parti PKK eylemini derhal bırakmalıdır" sözlerine yer verdi. Yayımlanan yazının aynısını sosyal medya hesabından Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson da kullanarak Sol Parti'ye ikazda bulundu.

İsveç'in Gotland Adası'nda söz konusu politika forumunda Sol Parti milletvekilleri Daniel Riazat, Lorena Delgado Varas  ve Momodou Malcolm Jallow PKK bayrakları açmış, PKK'nin terör örgütü olmadığına dair konuşmalar yapmış. YPG/PKK destekçisi Riazat haziran ayında da FETÖ destekçilerinden Enes Kanter'e İsveç Meclisi'ni gezdirmiş ayrıca İsveç'in NATO üyeliğine başvurmaması için kulis yapmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.