Le Monde diplomatique Kurdî yayın hayatına başlıyor

Le Monde diplomatique Kurdî yayın hayatına başlıyor

Fransa’da yayın yapan ünlü Le Monde diplomatique Gazetesi Kürtçe yayın hayatına yeniden başlıyor.

A+A-

Haber Merkezi- Le Monde diplomatique Kurdî Gazetesi’nin eski editörü Yado Ciwan Kürt Bağımsız Medya Grubu (IKMG) Facebook hesabu üzerinden yaptığı açıklamada, Le Monde Diplomatique Gazetesi’nin yeniden Kürtçe yayın hayatına başlayacağını duyurdu.

IKMG sayfasında yer alan açıklamada  “IKMG geçmiş yayın hayatında Le Monde Diplomatique Kurdî, 30 sayı baskı yaptıktan sonra online olarak 48 sayıya kadar yayın yapmıştı. Önümüzdeki dönemde Kürtçe haber sitesi olarak okurlarına yeniden merhaba demeye hazırlanıyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre Le Monde Diplomatique Gazetesi Medya Yönetim Kurulu Kürtçe servisinin yeniden yayın yapmasına karar verdi.  Açıklamada Kürt akademisyen, siyasi gözlemci, yazar ve Kürtçe dili ile ilgilenen herkesin dünyada olup bitenleri artık Kürtçe okuyabilecek ve öğrenebilecek.

Açıklamada Le Monde Diplomatique Kurdi gazetesi ayrıca Kürtçe dilinin gelişimi ve gelecek nesillere aktarımı için bir hizmet platform olacağı iddiasında olduğu kaydedildi.

Le Monde Diplomatique Kurdî haber sitesi olarak online bir şekilde yayın hayatına başlayacak. Aynı zamanda haber sitesinin Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesapları üzerinden  okurlarının hizmetinde olacak.

Birçok dilde yayın yapan Le Monde diplomatique veya Le Diplo, Fransa'da yayınlanan 1954'te kurulan aylık bir gazete olarak biliniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.