Lavrov'dan Türkiye'ye Ukrayna eleştirisi

Lavrov'dan Türkiye'ye Ukrayna eleştirisi

.

A+A-

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Erdoğan'ın Ukrayna'yla arabuluculuk önerisinin ele alınabileceğini söyledi. Ancak Lavrov, 'Türkiye'nin açıklamalarına rağmen' Rusya'nın krize taraf olmadığını' söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, cuma günü telefon görüşmesi yapacakları açıklanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye'nin Donbass'ta arabulucu olma önerisini ele alabileceğini söyledi. Ancak Lavrov'un açıklamasındaki eleştirel tutumu dikkat çekti.

'MOSKOVA ANLAŞMANIN TARAFI DEĞİL'

Rusya'nın Türk basınının bu tür açıklamalara verdiği tepkileri izlediğini kaydeden Lavrov, "Türkiye, Ukrayna konusunda özel bir tutuma sahip. Özellikle, 'Kırım'ın ilhakının kabul edilemez olduğuna' dair açıklamalar yapıyor ve Minsk anlaşmalarında taraflar Kiev, Donetsk ve Lugansk olarak doğrudan belirtilmesine rağmen Rusya'ya anlaşmaları uygulama çağrısı yapıyor. Bu yaklaşım, Erdoğan'ın kısa süre önceki açıklamasında tezahür etti" dedi. 

PESKOV'UN 'MUHATAP BİZ DEĞİLİZ' AÇIKLAMASINA ATIF

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdiğini belirten Lavrov, Rusya lideri Vladimir Putin ile Erdoğan arasında planlanan telefon görüşmesinde bu konunun istişare edileceğini düşündüğünü ifade etti. 

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov önceki gün yaptığı açıklamada, 'Rusya'nın Donbass’taki krizin taraflarından biri olmadığını' söyleyerek, Türkiye'nin krize olası çözümü Kiev-Moskova hattında değil Kiev ile Donetsk ve Lugansk arasında araması gerektiğini söylemişti.

 LAVROV BLINKEN'LE GÖRÜŞECEK

Öte yandan, Rusya'yla Ukrayna arasındaki gerilim tarafların birbirlerini sınıra asker yığmakla suçlamasıyla bugün bir kez daha tırmanırken, Lavrov'un yarın ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile bir görüşme yapacağı belirtiliyor. (Sputnik, DIŞ HABERLER)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.