Lavrov’dan taraflara çağrı: Karabağ’a saldırıları durdurun

Lavrov’dan taraflara çağrı: Karabağ’a saldırıları durdurun

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ'daki sivil tesislere yönelik ateş ve saldırıların derhal durdurulması gerektiğini ifade etti. 

A+A-

Dışişleri Bakanı Lavrov, başkent Moskova’da Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric ile bir araya geldi. Lavrov düzenlediği basın toplantısında Azerbaycan ve Ermenistan tarafları arasında Dağlık Karabağ’da yaşanan çatışmalarla ilgili değerlendirmelere yer verdi. 

Açıklamasında, bölgedeki sivil tesislere yönelik saldırıların derhal durdurulması gerektiğini dile getiren Lavrov şu ifadeleri kullandı: 

"Şu anda en önemli hususun gerek taraflar arasında gerekse de sorumlu uluslararası aktörler arasında cepheleşme yanlısı söylemleri körüklemeye derhal son verilmesi olduğuna inanıyoruz. Bu büyük çabalar gerektirmiyor. Bir sonraki kesinlikle atılması gereken adım, cepheleşme söylemine son vermeye paralel olarak askeri faaliyetlerin durdurulması, sivil tesislere yönelik saldırıların sonlandırılması.” 

Rus Dışişleri Bakanı, söz konusu bakanlıpa bağlı mekanizmanın kurulması konusunda Azerbaycan ve Ermenistan'daki bakanlıklarla aktif çalışma yürüttüğüne dikkat çekerek mekanizmanın en kısa sürede oluşturulacağını umduklarını belirtti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.