Lavrov: AB ile ilişkileri koparmaya hazırız!

Lavrov: AB ile ilişkileri koparmaya hazırız!

.

A+A-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkileri koparmaya hazır olduğunu vurguladığı iddia edildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, son zamanlarda AB ile Rusya arasında yaşanan gerginlikler ve yaptırım ifadelerine karşılık olarak Lavrov, “Moskova'nın canını acıtacak bir yaptırım getirilmesi durumunda Avrupa Birliği (AB) ile bağları koparmaya hazırız” ifadesini kullandı.

Habere göre, kendimizi dünyadan soğutmak istemiyoruz diyen Lavrov’un, “Barış istiyorsan, savaşa hazır olman gerek" ifadesini kullandığı belirtildi.

“Borell: Rusya Avrupa’dan bağını kopardı”

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, geçtiğimiz hafta Moskova’ya yaptığı ziyaret sonrası, Rusya’nın Avrupa'nın liberal demokratik sistemini kendisine varoluşsal tehdit gördüğünü dile getirdi.

 Rusya’nın Avrupa’dan bağını kopardığını belirten Borell sonraki açıklamalarında “Rusya'nın insan hakları konusunu gündeme geldiğinde AB'yle yapıcı bir ilişki kurma niyeti bulunmuyor. AB'nin bir sonraki politika adımları Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar içerebilir” demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.