Laleş Tapınağı restore ediliyor

Laleş Tapınağı restore ediliyor

Şengal’deki Laleş Tapınağı Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin hazırladığı masterplan kapsamında restore ediliyor.

A+A-

Şengal’deki Laleş Tapınağı Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin hazırladığı masterplan kapsamında restore ediliyor.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından hazırlanan Laleş Tapınağı’nı restore etme çalışmaları Ezidi hayırsever ve gönüllülerin desteğiyle yürütülüyor. Ezidi hayırseverlerin giderlerini karşıladığı restorasyon çalışmalarında Ezidi gönülllüler ücretsiz çalışıyor.
 

Duhok’un Şeyhan ilçesine 9 kilometre mesafedeki Laleş Tapınağı, dünya genelindeki bütün Ezidilerin ortak tapınağı olarak kabul ediliyor. Laleş her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.
 
Bir ay önce başlayan restorasyon çalışmalarında tamamen doğal malzemeler kullanılmaya çalışılıyor. 

Rûdaw’a konuşan Efrinli Ezidi gönüllü işçi Şahin Henan, “Laleş’e hizmet için buraya geldik. Efrin’de Laleş’in rüyalarını görüyorduk. Laleş’e hizmet ettiğimiz için mutluyuz” dedi.

449146image1-001.jpg

Şahin Henan bir yıl önce Efrin’den 8 arkadaşı ile birlikte Laleş’e hizmet etmek için gelmişler ve yaklaşık bir aydır da restorasyon çalışmalarında gönüllü olarak çalışıyorlar.
  
Mühendis Haild Nermo ise, “Projenin tamamlanması için bir süre belirlenmemiş. Tarihi yapısına kavuşturmak için restorasyon çalışması başlattık. Eski görünümü için özellikle yüzyıllar önce kullanılan doğal malzemeleri kullanıyoruz” diye konuştu.
  
Laleş Tapınağı Sorumlusu Lokman Süleyman, Laleş’e yapılan ziyaretlere ilişkin olarak “Yabancı gazeteciler, oyuncu, yazar, üniversite öğrencileri ve arkeologlar Ezidileri yakından tanımak için Laleş’i ziyaret ediyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.