Kuzey Kürdistanlı siyasi partilerden Ankara’ya tepki

Kuzey Kürdistanlı siyasi partilerden Ankara’ya tepki

Kürdistan halkının barışçıl bağımsızlık referandumu süresinde Türkiye’nin, İran ve Irak’ın yanında yer alarak Kürdistan Bölgesi’nin karşısında yer almasının kabul edilemez olduğu vurgulandi

A+A-

Kuzey Kürdistan’daki siyasi partiler PAK, PSK, ÖSP, Azadi Hareketi ve PDK-Bakur Türkiye’nin başkenti Ankara’da düzenledikleri ortak bir basın açıklamasıyla, Irak ve İran destekli Haşdi Şabi güçlerinin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarına, Ankara’nın Bağdat’a verdiği desteğe tepki gösterdi.

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Azadi Hareketi, Özgürlük  ve Sosyalizm Partisi (ÖSP ve PDK Bakur bugün Türkiye’nin başkenti Ankara’da basın açıklaması yaptı. Açıklama Kürtçe ve Türkçe ortak açıklamayı PAK Genel Başkan Yardımcısı Kasım Ergün ile PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak tarafından okundu.  

Kürdistan halkının barışçıl bağımsızlık referandumu süresinde Türkiye’nin, İran ve Irak’ın yanında yer alarak Kürdistan Bölgesi’nin karşısında yer almasının kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, “Bu Kürt dostluğuna uyan bir politika değildir, bunun değişmesi lazım” denildi.

Açıklamada ayrıca,“Kürdistan hiçbir zaman Türkiye için bir tehdit oluşturmadı. O nedenle Türkiye’nin Kürdistan’a karşı kabullenilemeyecek sert açıklamaları Türkiye’deki Kürtleri de kopuşa sürüklüyor. Çünkü Türkiye’deki Kürtlerin, Irak’taki Kürtlerin akrabaları olduğu unutulmamalı. Türkiye’yi akli selime davet ediyoruz. Umut ediyoruz ki, Ankara, Kürdistan’a dair bu yanlış politikalarından vazgeçer” denildi.

Öte yandan, Ankara ve Washington’un mevcut politikalarıyla, İran’ın bölgedeki mezhepçi yayılmacılığına destek sunduğuna dikkat çekilen açıklamada özellikle ABD’nin Haşdi Şabi saldırıları karşısında sessiz kalması sert şekilde eleştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.