Kuzey Kurdistanli 5 örgüt: Baran’a yapılan işkenceyi kınıyoruz

Kuzey Kurdistanli 5 örgüt: Baran’a yapılan işkenceyi kınıyoruz

“İbrahim Halil Baran derhal serbest bırakılmalı” denilen açıklamada ve işkenceyi yapanlar hakkında soruşturma başlatılması istend

A+A-

Kuzey Kuridstanli 5 siyasi parti ve hareket; Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Azadi Hareketi, PAKURD, Kürdistan Demokrat Partisi-Kuzey (PDK-Bakur) ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Kürdistani Parti Dönem Sözcüsü İbrahim Halil Baran’a gözaltında işkence uygulandığını belirterek, 19.01.2017 de yayınladığı bir açıklama ile durumu kınadı.

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Azadi Hareketi, PAKURD, Kürdistan Demokrat Partisi-Kuzey (PDK-Bakur) ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ortak yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“PAKURD Dönem Sözcüsü İbrahim Halil Baran 11 Ocak 2016 günü  Urfa’da gözaltına alınmıştı. En son avukatının gözaltında kendisiyle yapmış olduğu görüşmede kendisine işkence yapıldığı bilgileri gelmektedir. İbrahim Halil Baran’ın gözaltına alınmasını ve yapılan işkenceyi kınıyoruz.”

“İbrahim Halil Baran derhal serbest bırakılmalı” denilen açıklamada ve işkenceyi yapanlar hakkında soruşturma başlatılması istendi.

Baran’ın gözaltı süresinin 5 gün daha uzatıldığı bildirilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.