‘’Kuzey Kürdistan’da Kürd Ulusal Hareketinin Derlenip Toparlanması” Konulu Toplantı Diyarbakır’da Gerçekleştirildi.

‘’Kuzey Kürdistan’da Kürd Ulusal Hareketinin Derlenip Toparlanması” Konulu Toplantı Diyarbakır’da Gerçekleştirildi.

PAK ve PSK’nin çağrısıyla düzenlenen, ‘’Kuzey Kürdistan’da Kürd Ulusal Hareketinin Derlenip Toparlanması ‘’ konulu toplantı (08.09.2019) Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

A+A-

PAK ve PSK’nin çağrısıyla düzenlenen, ‘’Kuzey Kürdistan’da Kürd Ulusal Hareketinin Derlenip Toparlanması ‘’ konulu toplantı (08.09.2019) Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

PAK Genel Başkan Yardımcısı Sait Aydoğmuş ile PSK Genel Başkan Yardımcısı Hasan Dağtekin’in moderatörlüğünü yaptıkları toplantıya PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PSK Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, PDK Bakur Sözcüsü Hamit Kılıçaslan, PAK, PSK, PDK Bakur temsilcileri ile birlikte 50’ye yakın davetli Kürt siyasetçi katılım gösterdi.

Toplantı Kürdistan şehitleri için saygı duruşu ile başladı.

PAK Genel Başkan Yardımcısı Sait Aydoğmuş, toplantının açılış konuşmasını yaptı.

Sait Aydoğmuş’un Kürtçe yapmış olduğu açılış konuşmasından sonra toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Toplantının konusu/gündemi “Kuzey Kürdistan’da ulusal demokratik hareketin dağınıklığı ve ulusal demokratik prensipler ışığında derlenip-toparlanması ihtiyacının birlikte ele alınıp, çözüm yolları konusunda görüş alış verişinde bulunmak’’tı.

Toplantı katılımcıları daha önce belirlenen bu gündem çerçevesinde farklı görüş ve önerilerini dile getirdiler. Tüm katılımcılar bu toplantının ulusal-demokratik hareketin iç ilişkilerinin ve birlikte iş yapma kültürünün geliştirilmesi açısından taşıdığı öneme dikkat çektiler.

Yapılan tartışma ve değerlendirmelerden sonra, bu toplantıların devamı yönünde görüş birliğine varıldı.

Önümüzdeki dönem daha çok birlikte somut iş yapma ve ulusal demokratik hareketin temel sorunları konusunda ortak görüş oluşturma vb. ulusal demokratik hareketin derlenip toparlanmasına katkı sunacak ve kalıcı işbirliklerine zemin oluşturacak somut gündemli toplantıların yapılmasının altı çizildi.

‘’Kuzey Kürdistan’da Kürd Ulusal Hareketinin Derlenip Toparlanması ‘’ konulu toplantı verimli ve umut verici bir atmosferde son buldu.

PSK(Kürdistan Sosyalist Partisi)

PAK(Kürdistan Özgürlük Partisi)

 

 

2-037.jpg

3-033.jpg

4-028.jpg

4-029.jpg

5-025.jpg

6-021.jpg

7-022.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.