“Kuzey Irak bayrağı protokole çekildi, suç olamaz”

“Kuzey Irak bayrağı protokole çekildi, suç olamaz”

İnternette paylaştığı bir videoda PKK’nin da ‘sembolü’ olarak kullandığı ‘sarı, yeşil, kırmızı renkli bayrak’ bulunan İbrahim T. hakkında ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan dava açıldı.

A+A-


İnternette paylaştığı bir videoda  PKK’nin da ‘sembolü’ olarak kullandığı ‘sarı, yeşil, kırmızı renkli bayrak’ bulunan İbrahim T. hakkında ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan dava açıldı. Bir önceki duruşmada verilen esas hakkındaki görüşe karşı savunma yapan sanık İbrahim T'nin avukatı Cemil Adıyaman; sarı, yeşil, kırmızı renkli bayrak paylaşmanın suç olmadığını iddia etti. Müvekkilinin paylaştığı videoda Kuzey Irak bayrağının olduğunu da ifade eden avukat aynı bayrağın seçimden iki gün önce Türkiye'ye gelen Neçirvan Barzani için protokole çekildiğini hatırlatarak, bunun suç olmadığını söyledi.

1 YIL 6 AY 22 GÜN HAPİS CEZASI VERDİ
Avukat Cemil Adıyaman, savunmasında müvekkilinin paylaştığı görüntülerin şiddet içermediğini ifade ederek, “Müvekkilimin yayımladığı videoda PKK'nin de sembol olarak kullandığı  bayrak gözükmektedir. Ancak bu propaganda suçu oluşturmaz. Buna ilişkin Yargıtay kararları da mevcuttur. Müvekkilimin paylaştığı videoda ayrıca Kuzey Irak bayrağı vardır. Bu bayrak 23 Haziran'da yapılan seçimlerden iki gün önce Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanının Türkiye'ye geldiğinde protokole çekildi. Beraatını talep ediyorum” dedi.
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık İbrahim T'nin ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçunu işlediğini belirterek 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme cezanın hükmünün açıklanmasını erteledi.


‘KÜRDİSTAN' SÖZÜNE BİNALİ YILDIRIM BERAATI VERİLMİŞTİ
Sanık avukatı savunmasında Binali Yıldırım'ın Diyarbakır ziyaretinde yaptığı konuşmada ‘Kürdistan’ ifadesini kullandığını belirterek, “Kürdistan kelimesini günlük hayatta kullanmayan devlet yöneticisi de yoktur. Yakın tarihte Başbakanlık yapan kişi de aynı kelimeyi sarf etmiştir” şeklinde konuştu. Mahkeme de kararında ‘Kürdistan’ sözcüğünün üst düzey yöneticiler tarafından kimi zaman kullanıldığı gerçeğinden hareketle bu sözcüklerin sarf edilmesinin toplumda herhangi bir kamu bozma etkisi de oluşturmadığı” ifadelerini kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.