Kürtçe mevlit okuduğu için tutuklanan 76 yaşındaki Boçnak cezaevinde hayatını kaybetti!

Kürtçe mevlit okuduğu için tutuklanan 76 yaşındaki Boçnak cezaevinde hayatını kaybetti!

Kürtçe mevlit okuduğu gerekçesiyle Patnos L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan 76 yaşındaki Ali Boçnak vefat etti. Boçnak için ‘Cezaevinde kalabilir’ raporu verilmişti.

A+A-

Kars’ta 2009 yılında yapılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve Kürtçe mevlit okuduğu gerekçesiyle 7 yıl 8 ay hapis cezası verilen 76 yaşındaki hasta tutuklu Ali Boçnak vefat etti. Boçnak’ın cenazesinin memleketi Kars’ta defnedileceği öğrenildi.

Kars’ta 2009 yılında “KCK” adı altında gerçekleştirilen operasyon kapsamında Boçnak hakkında soruşturma başlatılmıştı. Boçnak hakkında 7 yıl 8 ay hapis cezası verilmiş ve ceza 2013 yılında Yargıtay tarafından onanmıştı.

2017 yılından bu yana Ağrı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Boçnak, İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) hasta tutuklular listesinde de yer alıyordu. Boçnak’ın böbrek yetmezliğinin yanı sıra birçok hastalığı bulunuyordu. Boçnak’ın hastalığından dolayı tahliye edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) ve Adli Tıp Kurumu’na (ATK) başvuru yapılmış, ancak ATK “Cezaevinde kalabilir” raporu vermişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.