Kürt yazar ve sanatçılardan Fransa’ya destek

Kürt yazar ve sanatçılardan Fransa’ya destek

.

A+A-

Bir grup Kürt yazar ve sanatçı Fransa’nın Erbil Başkonsolosluğu’na mektup göndererek, Kürdistan Parlamentosu’ndan 25 parlamenterin Fransa’ya yönelik gerçekleştirdikleri kınamayı protesto ederek, “Yapılanlar Kürdistan Bölgesi ile Fransa devleti arasındaki derin ilişkilere karşı bir mesajdır” diye bildirdi.

Bir grup Kürt yazar ve sanatçı tarafından kaleme alınan ve Fransa’nın Erbil Başkonsolosluğu’na gönderilen mektupta şu ifadeler yer aldı:

“26 Ekim’de Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’ndan 25 parlamenterin imzasıyla ülkenizdeki yetkililere ulaştırılmak üzere konsolosluğunuza bir kınama mesajı gönderilmiştir. Bu mesaj Kürdistan halkının ulusal çıkarlarına aykırıdır. Bu, Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasındaki derin dostluk ilişkilerine de karşı bir mesajdır. Bu nedenle, Kürdistan Bölgesi'nde önde gelen yazar ve sanatçılar olarak, bu 25 parlamenterin tutumunu şiddetle kınıyoruz.”

Mektubun devamında, "Kürdistan Bölgesi’ndeki sorunlarla ilgilenmeyen bazı parlamenterler bu tür durumlarda Kürdistan halkının çıkarlarını düşünmeden hareket ediyorlar. Bundan dolayı Fransa’ya karşı bu tutumu geliştiren kişilerin görüşlerini önemsemeyin. Bu yaklaşım, Kürdistan Bölgesi ve Kürdistan halkını yansıtmıyor. Biz her zaman dost Fransa halkını kendimize yakın görüyoruz" denildi.

Mesajın sonunda, "Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasındaki dostluk, birkaç parlamenterin kınamasından daha büyük ve derindir" ifadelerine yer verildi.

 

K24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.