Kürt sanatçı Seîd Yûsif İstanbul’da hayatını kaybetti

Kürt sanatçı Seîd Yûsif İstanbul’da hayatını kaybetti

Seîd Yûsif, Suriye’de 'sanatçıları şahı' olarak tanındı. 50 yılı aşkın süre hem sazıyla hem de sözüyle Kürt müziğini dünyaya tanıttı. Besteleriyle pek çok kişi ünlendi.

A+A-

Haber Merkezi - Sesi ve sazıyla 50 yılı aşkın süredir Kürt müziğini dünyaya duyuran Suriye Kürdistanı'nın en ünlü sanatçılarından Seîd Yusif İstanbul'da kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 

Independent Türkçe'den Abdülhakim Güven'in haberine göre Seîd Yûsif,  yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle üç ay önce  İstanbul’a geldi. Zeytinburnu’ndaki Özel Avrasya Hastanesi’nde tedavi altında bulunan Yûsif, bugün son nefesini verdi. Hastanede bulunan damadı Esad Daş, sanatçının yaşamını yitirdiğini ve cenazenin morga kaldırıldığını söyledi. 

Daş, Yûsif’ın cenazesinin doğduğu Suriye’nin Kamışlo kentine götürüleceğini vurgularken, ailenin imkanlarının bulunmadığını söyledi. Kayınpederinin çok sevdiği Kamışlo kentine defnedilmesi gerektiğini ifade eden Daş, cenazenin yurt dışına çıkarılması için gerekli izin ve imkanların sağlanması çağrısında bulundu. 

SEİD YUSUF KİMDİR? 

Seîd Yûsif, 1947 yılında doğdu. Suriye Kürdistanı'nda “sanatçıları şahı” olarak tanındı. 50 yılı aşkın bir süre hem sazıyla hem de sözüyle Kürt müziğini dünyaya tanıttı. Kürtçenin yanı sıra Arapça ve Türkçe de türküler söyledi. Besteleriyle pek çok kişi ünlendi. Şivan Perwer, Rojîn ve Aynur Doğan başta olmak üzere pek çok Kürt sanatçı onun şarkı ve türkülerini okudu. “Oy felek” şarkısı en sevilen şarkıları arasında yer aldı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.