Kürt rap sanatçıları sahne alacak

Kürt rap sanatçıları sahne alacak

Xem, Reqso, Ronî Artîn ve Adar adlı Kürt rap sanatçıları 15 Aralık Pazar günü Beyoğlu Sanat Performance’ta ‘Kurdish Rap Night’ etkinliğinde sahne alacak

A+A-

Haber Merkezi- Xem, Reqso, Ronî Artîn ve Adar adlı Kürt rap sanatçıları ‘Kurdish Rap Night’ etkinliğinde bira araya geliyor.15 Aralık 2019 Pazar günü Beyoğlu Sanat Performance’ta düzenlenecek etkinlik saat 21.00’da başlayacak.

Yeni Yaşam’da yer verilen bilgiye göre Deno Ozer’in sunuculuk yapacağı etkinlikte Vedat Yıldırım ile Harun Elki de konuk sanatçı olarak sahne alacak.

“Kürtlerin rap müziğine ihtiyacı var”

Sanatçılar 21 Ekim 2018’deki bir etkinlikte de bir araya gelmişti. K24’e konuşan Kürt rap sanatçısı Xem, yaptığı müzikle ilgili şunları söylüyor:

“Kürtlerin rap müziğine ihtiyacı var. Nasıl ki ABD’deki siyahlar kendi haklarını savunmak ve haklarını elde etmek için isteklerini rap müziğine yansıtmışlarsa biz Kürtler de ABD’deki siyahlar gibi kendi halkımızı ve hakkımızı savunmak için Kürt ve Kürdistan kavramlarını kullanıyoruz. Biz rap müziğinde Kürt ve Kürdistani bir pozisyondayız. Hatta Türkiye’deki Türk rapçılar bize, ‘Siz bizden daha iyi rap yapmalısınız’ diyorlar.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.